ITWatch

Samsung: Vælger Texas til 17 mia. dollar chipfabrik

Samsung har planer om at investere 17 mia. dollar i ny amerikansk fabrik, skriver Wall Street Journal.

Foto: Jung Yeon-Je/AFP/Ritzau Scanpix

Samsung planlægger at investere omkring 17 mia. dollar til en halvlederfremstillingsfabrik, der skal ligge i Taylor, Texas. Den texanske chipfabrik er det seneste skud på stammen i år oven på den globale processormangel.

Det skriver Wall Street Journal.

Fabrikken bliver den sydkoreanske producents største amerikanske investering. Den skal bruges på at producere chips, der bruges i smartphones og andre enheder, såvel som til kunstig intelligens applikationer.

"Med større produktionskapacitet vil vi være i stand til bedre at betjene vores kunders behov og bidrage til stabiliteten af den globale halvlederforsyningskæde," siger Kim Ki-nam, der er næstformand og administrerende direktør for Samsung Electronics Device Solutions Division.

Byggeriet er ifølge Wall Street Journal planlagt til at begynde næste år med chip-produktionen planlagt til at begynde i anden halvdel af 2024.
Selve faciliteten forventes at skabe over 2000 højteknologiske job, oplyser Samsung.

Den store globale efterspørgsel efter chips er røget i vejret, drevet af faktorer som den accelererede indførelse af digitale værktøjer under pandemien, udrulningen af 5G-kommunikationsnetværk og udrulning af de internetforbundne enheder, som 5G muliggør. I over et år, har efterspørgslen i nogle området overgået udbuddet, hvilket har medført ventetider.

Verdens største chipproducenter åbner yderligere fabrik 

Kinesiske techansatte deler arbejdstider online 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs