ITWatch

Vestager retter kritik mod chipproducenter

Chipproducenter kan ende med at spille regeringer ud mod hinanden, og skatteyderne vil stå med regningen, mener den danske EU-kommissær.

Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

Den europæiske konkurrencekommissær og ledende næstformand i EU-Kommissionen, Margrethe Vestager, sender kritik mod chipproducenterne.

Det skriver Bloomberg News.

Vestager advarer mod, at chipproducenterne spiller regeringer ud mod hinanden i deres jagt på at få økonomisk støtte til at bygge fabrikker.

"Der er risiko for, at skatteyderne kommer til at betale regningen ud at de får særlig meget ud af det," lød det fra Vestager i en tale i Leuven, Belgien fredag.

Ifølge Bloomberg lader kritikken til at være direkte rettet mod Intel, der netop er ude for at søge om opbakning og hjælp til at etablere en fabrik for at opnå en mere lokal chipkapacitet.

Flere europæiske ledere har ifølge mediet opfordret til flere investeringer på området. Men man skal være varsom, mener Vester.

"Selvforsyning er en illusion", der vil føre til "dyrere chips og en negativ indvirkning på alle slags markeder," sagde hun.

Dansk EU-forhandler ser juridisk ansvar som centralt element i nyt tech-direktiv

Nordnet efter kursfald: Intel har fremtiden bag sig

EU-Kommissionen vil ensarte opladere til mobiler og tablets 

Mere fra ITWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs