ITWatch

Store teknologikoncerner trives trods global chipmangel

Trods en global mangel på chips tjener de store teknologiselskaber fortsat gode penge, skriver Wall Street Journal.

Foto: Spectro Inlets //PR

Den globale mangel på chips, som forstyrrer produktionen af alt fra biler til mobiltelefoner, har endnu ikke sat sig i de store teknologivirksomheders indtjening.

Det skriver Wall Street Journal.

Som eksempel på industriens sunde økonomiske situation fortalte Samsung onsdag, at man venter en stigning i driftsresultatet for første kvartal på 44 pct. på trods af, at selskabets egen chipproduktion i Texas blev indstillet i flere uger af vinterstormen.

Drivkraften bag de overraskende positive forventninger er et solidt salg af både mobiltelefoner og hjemmeelektronik.

"I bund og grund er privatforbruget og tilliden meget stærk. Folk kan ikke rejse, så de bruger penge på forbrugsgoder som smartphones, fjernsyn og andet hjemmeudstyr," lyder det fra en analytiker fra Nomura Securities ifølge Wall Street Journal.

Ifølge tal fra Strategy Analytics ventes antallet af globale smartphoneforsendelser at stige med 7 pct. i år mod et fald på 8 pct. sidste år.

Og ser man bort fra Huawei støttes store dele af industrien også af de tunge amerikanske sanktioner, der er rettet mod Kina.

En anden positiv nyhed tikkede ind mandag, da LG fortalte, at selskabet trækker sig fra mobilmarkedet.

At chipmanglen ikke umiddelbart kan ses i regnskaberne hos flere selskaber er heldigt, for den skæve balance mellem udbud og efterspørgsel står ikke til at blive forløst lige foreløbig. Det vil tage mellem to og tre år, advarer Hui He, analytiker hos Omdia.

Japansk chipproducent vil genoptage produktion i april efter brand

Global mangel på computerchips er nået et kritisk niveau 

Mere fra ITWatch

Digitalt sundhedsfirma får millionindsprøjtning

Cerebriu, der har udviklet et computerprogram, som skal hjælpe radiologer med at gennemse hjernescanningsbilleder, har fået 3,9 mio. kr. af Innovationsfonden. Pengene skal bane vejen for en større finansieringsrunde til næste år, hvor selskabet går efter at rejse 74,4 mio. kr. fra både eksisterende og nye, udenlandske investorer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs