ITWatch

Hyundai afliver rygter om Apple-samarbejde

Det har før lydt, at Apple muligvis var igang med at udvikle biler sammen med Hyundai-Kia. Men Hyundai er ikke i forhandlinger med Apple, lyder det nu fra bilproducenten.

"Vi har ingen samtaler med Apple om at udvikle selvkørende biler," lyder det i en meddelelse fra selskabet. | Foto: MIKE SEGAR/REUTERS / X90033

Der har floreret rygter om, at Apple arbejder på at udvikle sin egen elbil, og i flere medier har det lydt, at det muligvis skulle ske i samarbejde med Hyundai-Kia.

Men ifølge sydkoreanske Hyundai og datterselskabet Kia er der altså ingen konkrete forhandlinger om et samarbejde med teknologi-giganten Apple om selvkørende elbiler, skriver Reuters.

"Vi modtager forespørgsler om samarbejde om udviklingen af selvkørende, elektriske biler fra flere selskaber, men det er på det tidligt stadie, og intet er besluttet. Vi har ingen samtaler med Apple om at udvikle selvkørende biler," lyder det i en meddelelse fra selskabet.

Udmeldingen har fået bilproducenternes aktier til at dykke markant mandag.

I starten af januar berettede flere sydkoreanske medier om, at produktionen af bilen skulle startes i 2024, og da samarbejdet blev nævnt i offentligheden for første gang, steg Hyundais aktie med 20 pct.

Reuters skriver tilmed, at den potentielle aftale har skabt interne stridigheder blandt Hyundais ledere, eftersom der har været frygt for at ende som producent for den amerikanske teknologi-gigant.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs