ITWatch

Samsung øjner mulig milliardinvestering i amerikansk chipproduktion

Samsung er klar til at investere op til 17 mia. dollar i amerikansk chipproduktion, skriver Wall Street Journal.

Foto: Kim Hong-Ji/Reuters/Ritzau Scanpix

Sydkoreanske Samsung er på udkig efter steder i Texas, Arizona og New York, hvor selskabet kan bygge en halvlederfabrik for helt op til 17 mia. dollar.

Det afslører en række dokumenter og personer tæt på sagen ifølge Wall Street Journal.

Elektronikgiganten ser angiveligt nærmere på fire lokationer omkring storbyerne Phoenix og Austin og på et stort industricampus nær New York.

En afgørende faktor for om Samsung går videre med planerne er, om de amerikanske myndigheder snart præsenterer nye incitamenter til at placere fabrikken i landet.

Regeringen overvejer nemlig at bevilge flere milliarder dollar til styrkelsen af USA's chipproduktion og dermed begrænse afhængigheden af kinesisk og sydkoreansk produktion.

Skulle Samsungs investeringsplaner realiseres, vil halvlederfabrikken beskæftige omkring 1900 mand og stå klar inden oktober 2022.

USA har historisk set ikke givet statsstøtte til chipproduktion, men coronapandemien har fremhævet sårbarheden i de globale forsyningskæder og understreget, hvordan forstyrrelser heri kan skade udvikling og produktion af vigtige teknologier i alt fra 5G-telefoner til kampfly.

Ifølge konsulenthuset Boston Consulting Group er USA's andel af den globale chipproduktion i løbet af de seneste årtier faldet til 12 pct., mens industrien buldrer frem i Asien.

Intel, der er USA's førende chipproducent, er også faldet bag udenlandske konkurrenter og har planer om at outsource produktionen af selskabets mere avancerede halvledere til Asien.

Myndighedspersoner i Texas, Arizona og New York har ikke ønsket at kommentere sagen.

Medie: Samsung overvejer at investere 10 mia. dollar i chipfabrik i USA

Samsung-arving får fængselsdom for bestikkelse 

Mere fra ITWatch

Analytiker: Facebook fik det som de ville i Australien

De australske politikere har ændret i sit lovforslag og gjort det mere spiseligt for techselskabet, efter der blev blokeret for nyheder på de australske brugeres platform. Facebook står tilbage i en styrket forhandlingsposition, vurderer Aske Kammer.

Netdesign: Sikkerhedskrav kommer som en overraskelse for mange i skyen

Cloud-udbydere overtager ikke alt ansvar for it-sikkerheden, når man lægger hele eller dele af sin it i skyen. Det kommer bag på mange, siger Netdesigns ekspert på området. Bundlinjen er, at det ofte bliver mere komplekst og dyrere, end mange virksomheder har ventet, siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs