ITWatch

Tilbagegang i datasalget sænker Intel-aktien - trods opjustering

Et ellers godt regnskab for tredje kvartal fra Intel har skabt bekumring hos investorerne, fordi regnskabet også viste en betydelig tilbagegang i salget af chips til datacentre.

Foto: Mike Blake/REUTERS / X00030

På overfladen var regnskabet for tredje kvartal fra Intel egentlig godkendt, men regnskabet afslørede også en salgstilbagegang for chips til datacentre på 8 pct. på årsbasis, og det skaber bekymring hos investorerne, der i torsdagens eftermarked sender chipkæmpens aktie ned med 10,4 pct

Omsætningen i datacentrene faldt til 5,91 mia. dollar mod ventede 6,21 mia. dollar, ifølge et estimat fra Bloomberg News, og den samlede omsætning relateret til datacentre, inklusiv serviceydelser og relaterede produkter, bakkede med 10 pct. i perioden.

"I Data Center Gruppen steg cloud-indtægterne med 15 pct. på årsbasis på baggrund af fortsat efterspørgsel fra at arbejde og lære i hjemmet. På samme tid påvirkede en svagere covid-19-ramt økonomi Data Center Gruppens markedssegment for erhvervsvirksomheder og det offentlige. Pandemien vejede også ned på datarelaterede resultater i gruppen for Internet of Things og hukommelsesforretningen," skriver Intel i regnskabet.

Så hjælper det heller ikke, at koncernen har løftet lidt i sin salgsprognose for hele året. En smule. Intel ser nu en 2020-omsætning i 75,3 mia. dollar mod tidligere 75,0 mia. dollar. På forhånd var der blandt analytikerne ventet en omsætning på 75,13 mia. dollar, ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Også indtjeningsprognosen løftes til 4,90 dollar per aktie i år mod førhen 4,85 dollar og sammenlignet med en forventning på Wall Street på 4,83 dollar per aktie.

Koncernen oplevede i sit tredje kvartal et fald i omsætningen på knap 5 pct. til 18,30 mia. dollar mod ventede 18,22 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 1,11 dollar, sammenlignet med 1,42 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 1,10 dollar, ifølge Bloomberg News.

Amerikansk chipproducent ser muligheder i forbud af kinesisk teknologi

Intel er angiveligt tæt på salg af forretningsenhed 

Mere fra ITWatch

Pleo henter ny salgsdirektør

En ny salgsdirektør er hentet til fintech-virksomheden Pleo som en del af ambitionen at nå en mio. brugere inden for de næste fire år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs