ITWatch

GN Audio-direktør: Lancering af nyt produkt afgørende efter svært kvartal

Lanceringen af en ny høretelefon er "meget vigtig" i en tid med coronakrise, lyder det fra GN Audios adm. direktør.

René Svendsen-Tune er adm. direktør i GN Audio. Foto: PR

GN's headset-selskab, GN Audio, lancerer tirsdag officielt sit seneste skud på stammen inden for true wireless-høretelefoner, Jabra Elite 85t.

Det sker efter et første halvår, hvor der i sagens natur har været pres på salget af forbrugerheadsets grundet udbruddet af coronavirus, som har betydet lukninger af fysiske butikker verden over i store perioder.

Derfor er lanceringen også et vigtigt skridt for det danske selskab.

"Det er en meget vigtig udmelding for os, at vi midt i den her ulykkelige situation, som vi står i, kan fastholde vores momentum i udviklingen og lancere sådan et produkt," siger René Svendsen-Tune, der er administrerende direktør hos GN Audio, i et interview med Ritzau Finans.

Lanceres helt digitalt

Den særlige situation for de fysiske butikker, som coronakrisen har medført, betyder også, at GN Audio griber lanceringen og markedsføringen af det nye produkt noget anderledes an, end det normalt er tilfældet.

"Forbrugersalget var specielt i andet kvartal negativt påvirket af covid-19. Vi har investeret meget stærkt i markedsføring i butikkerne verden over - og i høj grad i USA. Da butikkerne så blev affolkede, havde den markedsføring ikke længere nogen effekt," forklarer René Svendsen-Tune.

Han peger på, at GN Audio er tilbage ved positiv vækst i forbrugerforretningen i tredje kvartal, men at fordelingen af salget stadig er meget forskellig på de forskellige markeder verden over.

I store dele af Asien og Europa er forretningen nemlig lige nu tilbage på et stort set normalt niveau, mens salget i eksempelvis USA fortsat er trykket i de fysiske butikker.

Her er meget af salget i stedet online, og det er en generel tendens, som vil fylde meget på globalt plan, mens regeringer verden over forsøger at navigere i coronakrisen, der igen er begyndt at vise stigende smittetilfælde mange steder.

"Det betyder, at det her produkt bliver lanceret helt digitalt. Vi har ikke nogen fysisk platform, så både events og den markedsføring, der kommer, bliver digital," siger René Svendsen-Tune.

Væsentlig støjreduktionsteknologi

Et af de punkter, som GN Audio særligt slår på tromme for i forbindelse med lanceringen, er den nye digitale støjreduktionsteknologi i Jabra Elite 85t, der er på niveau med den, selskabet leverer i sine professionelle headsets.

Active Noice Cancellation-teknologien (ANC) i det nye produkt kan indstilles i forskellige trin fra fuld støjreduktion til helt åben hørelse.

Samtidig har GN Audio fastholdt en begrænset størrelse og forsøgt at skabe et sæt høretelefoner, der er så komfortable som muligt for brugeren.

"Vi har tilført ANC i en meget høj effekt. Så vi har et produkt, der er lille i størrelsen og har en rigtig god pasform," siger René Svendsen-Tune.

Et helt andet produkt

Samtidig med lanceringen tilbyder GN Audio også en gratis opdatering til forgængeren, Jabra Elite 75t-høretelefonerne, der dermed også kan tilbydes den nye ANC-teknologi.

Jabra Elite 75t kan for nye kunder i øvrigt også købes i en ny udgave med støjreduktionsteknologien fra oktober, oplyser GN Audio.

Men det danske selskab frygter ikke, at der vil blive tale om en større kannibalisering de to produkter imellem.

"Det er to helt forskellige produkter, så vi forventer ikke, at det bliver helt de samme folk, der køber dem. Med 75t mener vi stadig at have et meget stærkt produkt på markedet. Det er to helt forskellige produkter og også to forskellige prispunkter," forklarer René Svendsen-Tune.

"Det vil også stadig være en højere kvalitet af ANC i Jabra Elite 85t," fortsætter han og henviser til den hybride opbygning af det nye produkt, der har seks mikrofoner - fordelt både uden på øret og indeni.

GN Audio-direktør: Fint at få lukket forstyrrende sag mod Plantronics

GN Audio klarer sig bedre end ventet i andet kvartal

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger