ITWatch

Amerikansk laptop- og printergigant HP ramt på salget

Amerikanske HP, der er verdens største producent af printere og af laptops, måtte i det forskudte andet kvartal, som sluttede med udgangen af april, konstatere, at salget haltede i forhold til samme periode sidste år.

Foto: Jim Young/Reuters/Ritzau Scanpix

Selv om bundlinjen i perioden var lidt bedre end ventet, så skuffer indtjeningsguidance for tredje kvartal imidlertid, og derfor straffedes aktien i eftermarkedet onsdag med et minus på 5,1 pct.

Koncernen fik i de tre måneder et fald i omsætningen på 11 pct. til 12,47 mia. dollar mod ventede 12,86 mia. dollar. Faldet skyldes coronaudbruddet, som har ramt efterspørgslen og forsyningskæden.

Det justerede overskud per aktie blev på 51 cent sammenlignet med 53 cent et år tidligere og mod et konsensusestimat på 42 cent, ifølge Bloomberg News.

For tredje kvartal spås den justerede indtjening per aktie at lande i intervallet 39 til 45 cent, mens analytikerne havde regnet med mere end det i 46 cent.

"Vi ser stærk efterspørgsel fra vore kunder på vore notebook PC og Instant Ink-abonnementer, samt voksende interesse i 3D-printning og digital fremstilling i nøglevertikaler som sundhed," udtaler topchef i HP, Enrique Lores, i regnskabet.

HP var tidligere under belejring fra amerikanske Xerox, som den 31. marts på grund af pandemien droppede sit fjendtlige overtagelsesforsøg.

/ritzau/FINANS

Steelseries løfter omsætningen med 29 pct. og runder milliarden

It-selskab lander overskud efter to fusioner på ét år

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger