Intel sætter Wall Street til vægs og brager op i eftermarkedet

Amerikanske Intel har fremlagt tal for fjerde kvartal, som får aktien til at stige med 5,6 pct. i eftermarkedet.
Foto: Sergio Perez/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Sergio Perez/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Den amerikanske chipkæmpe Intel lagde torsdag aften efter markedets lukning sine tal for fjerde kvartal frem og satte i den grad analytikernes forventninger til vægs – både på top og bund og både for fjerde kvartal 2019 og med prognosen for 2020.

Aktien steg med 5,6 pct. i eftermarkedet.

Prognosen for omsætningen lyder på 73,50 mia. dollar i 2020. Det er over forventningerne på Wall Street på 72,21 mia. dollar.

Også buddet på den justerede indtjening per aktie på 5,00 dollar banker konsensus, der ifølge Bloomberg News lyder på 4,69 dollar.

Den optimistiske forventning fra den amerikanske teknologikoncern skyldes øget efterspørgsel på chips til brug i datacentre, hvor væksten var på 19 pct. i fjerde kvartal sidste år, og en stabil efterspørgsel til PC'ere.

Intel fik i kvartalet en omsætning på 20,21 mia. dollar, en vækst på godt 8 pct., mod ventede 19,22 mia. dollar. Omsætningen i de sidste tre måneder af 2019 var rekord for selskabet i et fjerde kvartal.

Det justerede overskud landede i fjerde kvartal på 1,52 dollar per aktie mod konsensus på 1,25 dollar, ifølge Bloomberg News. I fjerde kvartal 2018 var indtjeningen på 1,28 dollar per aktie.

"I 2019 vandt vi markedsandele i et udviddet adresserbart marked, som kræver større evner til at processere, flytte og gemme data. Et år inde i vores langsigtede finansielle plan har vi overgået omsætnings- og indtjeningsforventningerne," siger Bob Swan, topchef i Intel, i regnskabet.

I det forgangne kvartal voksede salget til datacentre med 19 pct. til 7,21 mia. dollar, og det var også mere end de ventede 6,39 mia. dollar.

Intel oplyser desuden i torsdagens regnskab, at selskabet vil hæve sin udbyttebetaling med 5 pct.

Chipproducent skuffer med kvartalstal og prognose

Virskomheder bifalder handelsaftale men ønsker Kina-told fjernet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også