Demant-topchef: Nyt selskab er startskuddet til ny vækstrejse

Fra årsskiftet kører Demant sin gaming- og enterprise solution headsetforretning videre i selskabet Epos og dropper dermed joint venture-selskabet Sennheiser Communications. Topchef i Demant ser stort vækstpotentiale for headsets.
Foto: Demant / PR
Foto: Demant / PR
Af Ritzau Finans

Demant er klar til at køre videre på egen hånd med de dele af joint venture-selskabet med tyske Sennheiser, som danskerne står til at overtage ved opsplitningen fra årsskiftet.

Og forretningen rummer et betydeligt potentiale for stor vækst, der også har karakteriseret Sennheiser Communications, som joint venture-selskabet hedder, gennem de seneste mange år.

Fremover bliver fokus i Demants nyoprettede selskab til formålet, Epos, headsets til Enterprise Solutions og Gaming, som er de dele, Demant overtager, mens Sennheiser kører videre med Mobile Music-headsets.

Enterprise Solutions og Gaming havde i 2018, der var det seneste hele år for aktiviteterne, en omsætning på omtrent 1 mia. kr., og det tal kan vokse markant over de kommende mange år.

"Det er fantastisk, at vi startede for 15-16 år siden med en meget lille investering i et joint venture-selskab, og nu har vi fået dyrket en virksomhed, som er vokset organisk gennem sin egen indtjening og nu omsætter for 1 mia. kr. Det skal blive til endnu mere - det skal også blive 2 mia. kr. - og det skal blandt andet ske gennem flere investeringer," siger Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos Demant, til Ritzau Finans.

I september sidste år oplyste Demant og Sennheiser, at de to parter fra januar 2020 ville afslutte joint venture-selskabet mellem de to - Sennheiser Communications - og dele aktiviteterne op.

Og her er oprettelsen af selskabet Epos Demants skridt til at køre videre med de dele, det danske selskab overtager - headsets til professionelt brug gennem Enterprise Solutions og headsets til gaming-brug.

"Det her er startskuddet på den rejse, som vi har forberedt gennem det seneste års tid. Vi skal stå på egne ben og bygge vores egen fremtid, og det starter med en klar positionering, en retning og ejerskab på tingene," siger Søren Nielsen.

Skæver til rivalen GN Audio

Han glæder sig meget til at få de overtagne dele ind i et 100 pct. ejet selskab, så fokus på mere vækst kan blive endnu mere klart i de kommende år.

I den store del af forretningen - Enterprise Solutions - er der kun meget få store spillere på globalt plan. De er, ud over Epos selv, amerikanske Poly og den danske konkurrent GN Audio.

Sidstnævnte har over de seneste år leveret voldsomt stor vækst i et marked, der også helt af sig selv vokser meget, og det er naturligvis noget, man har lagt mærke til hos Demant.

"Vi har jo set her i Danmark, at GN Audio gør det rigtig godt. Og der er basalt set kun tre spillere i verden, så det er noget, vi glæder os til at investere mere i selvstændigt," siger Søren Nielsen.

Fokuserer på seriøse gamere

Inden for gaming-delen, der er et område, hvor eksempelvis GN Audio ikke for alvor deltager i markedet, er Epos' fokus rettet mod de lidt dyrere produkter, og her har selskabet allerede en god position som følge af de seneste mange års arbejde med Sennheiser Communications.

"Vi har aldrig rigtig deltaget i det brede massemarked for headsets til under 100 dollar. Vi laver produkter til den mere avancerede gamer, og det dækker over en betydelig gruppe. Her har vi allerede en solid position og en høj markedsandel," siger Søren Nielsen.

"Vi har rigtig stærke produkter, men vi kan godt være mere synlige i markedet, og det er blandt andet det, vi skal arbejde med gennem oprettelsen af Epos," fortsætter Demant-topchefen.

Skal udnytte kompetencer på tværs

Med oprettelsen af det nye selskab bliver det også endnu lettere for Demant at udnytte de store kompetencer inden for lyd, som selskabet allerede sidder på qua postionen som en af verdens allerstørste producenter af høreapparater.

"Samarbejdet har været der gennem mange år. Det har været et af vores største bidrag til joint venture-selskabet. Det handler om strømforbrug, støjreduktion, avancerede algoritmer, forskellige brug af kunstig intelligens og cloud-løsninger," siger Søren Nielsen.

"Der er et rigtig fint samarbejde allerede, men det kan selvfølgelig blive endnu tættere nu, hvor det er en 100 pct. ejet virksomhed, og det ser vi frem til," fortsætter han.

Opsplitningen af Sennheiser Communications sker reelt fra 1. januar næste år, og her fra vil Epos blive drevet som selvstændigt selskab med fokus på Enterprise Solutions og Gaming, mens Sennheiser kører videre med headsets under segmentet Mobile Music.

Derefter vil der være en periode, hvor alt det juridiske og formelle i opsplitningen skal afsluttes, men rent fysisk sker adskillelsen ved årsskiftet, oplyser Søren Nielsen.

Demant klar til Sennheiser-udskillelse: Lancerer nyt selskab 

Hele verdens rumfart kigger mod fynske iværksættere: "Vores droner kan ændre al satellitkommunikation"

Dansker er ny direktør for HP i Nordeuropa 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også