ITWatch

Apple fortsætter rekordridtet på iPhone-fokus

Den amerikanske elektronikgigants aktie har samlet vundet mere end 50 pct. i år.

Foto: PHILIP FONG/AFP / AFP

Den amerikanske elektronikgigant Apple fortsætter fredag sit rekordridt – løftet af forbrødringen i handelskrigen og fortsat positive skriverier om efterspørgslen på koncernens seneste iPhone-modeller.

Aktien stiger med 0,3 pct. til 237,01 dollar, og dermed har aktien vundet mere end 50 pct. i år.

Fredag satte aktien også lukkerekord i niveauet 236,21 dollar og samtidig genbesatte æblekoncernen tronen som verdens mest værdifulde børsnoterede virksomhed, da Apple med en markedsværdi på 1067,5 mia. dollar distancerede Microsoft med 1 mia. dollar.

Apple har nydt godt af positive forlydender omkring salget af koncernens nyeste iPhone-modeller, ligesom forbrødringen i handelskrigen er potentielt godt nyt for koncernen, da iPhonen ellers står til at blive belagt med 15 pct. told i december.

Mandag er det atter positiv fokus på iPhone-salget, fra investeringsbanken Credit Suisse, som løfter aktien. Credit Suisse peger på, at lavere priser på de nye iPhone-modeller og aldring af kundernes eksisterende smartphones driver efterspørgslen op.

Derfor er Credit Suisse i tiltagende grad "positiv omkring retningen for den kortsigtede efterspørgsel" på iPhonen, og samtidig medfører interessen for Pro- og Pro Max-modellern et løft i den gennemsnitlige salgspris, ASP'en, vurderes det.

Ifølge Bloomberg News venter analytikerne på Wall Street, at Apple vil sælge 41,9 mio. iPhones i fjerde kvartal til en gennemsnitlig pris på 770,35 dollar.

Topchef Tim Cook har også for nyligt fortalt tyske Bild, at salget af iPhone 11-modellerne, har fået en "meget stærkt start".

Apples børsværdi er mandag på 1071,2 mia. dollar. Microsoft-aktien stiger samtidig med 0,1 pct., og "vindueskoncernen" har en markedsværdi på 1067,7 mia. dollar.

Apple igen mest værdifulde børsnoterede selskab

Stort prishop på nye iPhones har fået salget af brugte telefoner til at eksplodere

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger