ITWatch

Microchips lave forventninger punkterer håb om chip-comeback

Lave forventninger til den fremtidige vækst hos teknologiselskabet Microchips Technology har skuffet markedet, som sender aktien ned.

/Ritzau/Mikkel Tariq Khan
Foto: /Ritzau/Mikkel Tariq Khan

Den amerikanske chipproducent Microchip Technology daler onsdag med 2,4 pct. - efter fald også de foregående to dage. Selskabets prognose for det igangværende kvartal skuffer markedet, som havde set frem mod nyt tegn på et comeback til efterspørgslen på halvledere. Fjerde kvartal var ellers bedre end ventet.

Microchip Technology regner med en indtjening per aktie i intervallet 1,26 til 1,49 dollar i første kvartal af selskabets forskudte regnskabsår, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med 1,55 dollar. Buddet på omsætningen i intervallet 1,26 til 1,40 mia. dollar skuffer også i forhold til konsensus på 1,39 mia. dollar.

Netop Microchip Technology var tidligere i år den første chipproducent til at pege på en bedring i efterspørgslen på chips, efter sidste års tilbagegang, og derfor har investorerne især set frem til nyt fra koncernen.

"Dette regnskab er en negativ katalysator og vil sandsynligvis drive en tilbagegang for gruppen," kommenterede investeringsbanken Morgan Stanley, som mener, at håbet for et comeback i efterspørgslen i andet halvår nu er bristet.

Microchip Technologys prognose er dog kommet efter weekendens opblussede handelskrig mellem USA og Kina, og derfor spekulerer finanshuset B Riley FBR i, at ledelsen måske har tempereret sin udmelding på den baggrund, skriver Bloomberg News.

Microchip Technology fik sit fjerde kvartal et justeret overskud per aktie på 1,48 dollar, mens omsætningen landede på 1,33 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,40 dollar og en omsætning på 1,33 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 370 mio. dollar mod ventede 347 mio. dollar.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger