ITWatch

Apple-leverandør belønnes for stærk prognose

Chipproducenter Qorvo, som blandt andet leverer til Apple, har stillet med en stærk prognose for første kvartal, og det udløser belønning på børsen.

Foto: Mark Lennihan/ AP / Polfoto

Den amerikanske chipproducent Qorvo kom bedre end ventet gennem sit fjerde kvartal, og samtidig høster selskabet ros for en stærk prognose for første kvartal i det nye regnskabsår.

Aktien løftes onsdag med 5,8 pct.

I regnskabet, som blev lagt frem tirsdag aften, lover chipproducenten en omsætning i intervallet 780 til 800 mio. dollar mod Wall Streets forventning på 690 mio. dollar, og indtjeningen per aktie ventes at lande på 1,30 dollar mod en prognose på 1,05 dollar - altså 25 pct. over det ventede.

Qorvo, der henter omkring en tredjedel af sin omsætning fra iPhone-producenten Apple, høster roser for sin guidance fra analytikerkorpset.

"Udsigterne stod ud som bemærkelsesværdigt stærke i forhold til baggrunden i smartphone-markedet," noterede investeringsbanken Morgan Stanley sig ifølge Bloomberg News.

Markedet for smartphones er præget af hård konkurrence, og netop Apple har set sit salg af iPhone gå tilbage, men sender nu mere opmuntrende signaler i sin guidance.

Finanshusene Morgan Stanley, Canaccord og UBS har alle tre løftet deres kursmål for aktien i Qorvo efter regnskabet.

Qorvo fik i fjerde kvartal en omsætning på 681 mio. dollar mod ventede 671 mio. dollar, mens det justerede overskud landede på 1,22 dollar per aktie mod konsensus på 1,06 dollar, ifølge Bloomberg News.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 151 mio. dollar mod ventede 133 mio. dollar.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger