ITWatch

Amerikansk GN-rival leverer stærkt overskud

Plantronics leverer bedre bundlinje end ventet i tredje kvartal. De gode takter skyldes blandt andet opkøbet af Polycom.

PR/Plantronics
Foto: PR/Plantronics

Amerikanske Plantronics, der konkurrerer med danske GN's headset-division, GN Audio, leverede en noget bedre bundlinje end ventet i sit tredje kvartal, der svarer til fjerde kvartal af kalenderåret sidste år.

Her fik amerikanerne en justeret indtjening per aktie på 1,36 dollar mod ventet 0,93 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Det hører dog med til historien, at konsensus er opgjort på baggrund af svar fra blot to analytikere.

Omsætningen blev i kvartalet 501,7 mio. dollar mod ventet 508 mio. dollar.

Plantronics har blandt andet haft god effekt af købet af Polycom, der blev gennemført i sommeren 2018 til en samlet pris på 2 mia. dollar.

Opkøbet er blandt andet særligt stærkt inden for det stærkt voksende marked for Unified Communications (UC), hvor også GN Audio har oplevet massiv vækst gennem de seneste år.

"Vi fortsatte med at gøre fremskridt i vores produktkatalog, integreringsplaner og finansielle mål, hvor vi mødte og overgik vores forventninger - og driftsindtjeningen og EBITDA blev mere end fordoblet som følge af opkøbet," siger Joe Burton, der er administrerende direktør hos Plantronics, i regnskabet.

Plantronics regner med samlede årlige synergier i størrelsesordenen 45 mio. dollar som følge af købet af Polycom. Ved udgangen af 2018 var der nået 26 mio. dollar af dem, fremgår det af regnskabet.

For fjerde kvartal, der modsvarer første kvartal af kalenderåret 2019, venter Plantronics en omsætning på 456-486 mio. dollar samt en indtjening per aktie på 1,00-1,30 dollar.

Investorerne belønnede regnskabet med en stigning på 9,5 pct. til 43,75 dollar til Plantronics i det amerikanske eftermarked.

/ritzau/FINANS

"Så længe vi kan spille vores eget spil, er det bedre end at slås med en konkurrent direkte"

Headset-konkurrent skuffer og får aktien til at falde

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger