ITWatch

Fagforening: Danske Intel-ansatte kan se frem til lønstigning

Ifølge en fagforening står de fyrede Intel-medarbejdere med gode kort på hånden for at finde en ny arbejdsgiver og samtidig hæve beløbet på lønsedlen.

Foto: Ritzau Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

Fremtiden ser lys ud for de 200 Intel-ansatte i Aalborg, der har fået besked om, at de står uden arbejde til nytår, når chipproducenten lukker fabrikken.

Det skriver mediet Computerworld.

Ifølge fagforeningen IDA, der har 106 medlemmer ud af de godt 200 ansatte, kan en god håndfuld af de berørte medarbejdere se frem til flere tilbud i en tid, hvor der er efterspørgsel på it-ansatte rundt om i de danske virksomheder.

"Man får typisk den bedste lønstigning, når man skifter job, for så kan man bede om mere. Mange virksomheder er lidt tilbageholdende med lønjusteringer, så vi ser typisk de største lønstigninger, når man skifter job. Vores medlemmer skal i hvert fald ikke frygte at få mindre i løn. Tværtimod er det her en god chance for dem for at få mere i løn," siger Juliane Marie Neiiendam, formand for de ansattes råd i IDA, til Computerworld.

Hun fortæller videre, at IDA endnu ikke har hørt noget fra Intel selv, og at hun derfor ikke ved, hvad selskabet har planer om. I 2016 ville Intel også fyre de dengang 250 ansatte og lukke fabrikken i Aalborg, men fortrød en måned senere. Det er derfor uvist, om der kommer en kovending om en måneds tid som sidst.

Intel lukker sin afdeling i Aalborg

Intel-chef tvunget til at sige op – har haft et forhold til en ansat

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs