ITWatch

Aflyst Qualcomm-NXP fusion er en win-win for Beijing

"Qualcomm har i mange år været en bekymring for Beijing, så det er ikke overraskende, handelskrig eller ej, at den her aftale aflyses," siger økonom til The Wall Street Journal.

Foto: Ritzau Scanpix/Denis Poroy

Ved at blokere for en godkendelse af Qualcomms planlagte overtagelse af hollandske NXP til 44 mia. dollar, viste Beijing, at Kina har andre våben end toldtakster i handelskrigen med USA.

Det skriver The Wall Street Journal.

Ved at undlade at give den førende chipgigant Qualcomm grønt lys til køb af hollandske NXP, mindsker de kinesiske myndigheder selskabets udvidelse ind i nye sektorer. Dette vil hjælpe landets egne chipvirksomheder med at indhente de udenlandske konkurrenter, siger analytikerer ifølge avisen.

"Qualcomm har i mange år været en bekymring for Beijing, så det er ikke overraskende, handelskrig eller ej, at den her aftale aflyses. At give Qualcomm så meget markedsdominering på tværs af et større forretningsområde med chips, var et bekymrende problem, synes jeg," siger Christopher Balding, økonom og professor ved HSBC Business School i Kina, til The Wall Street Journal.

Ifølge avisen mener folk med kendskab til situationen, at den stigende handelsspænding med USA er skyld i, at Kina ikke accepterede aftalen.

I onsdags sagde en talsmand fra det kinesiske handelsministerium, at sagen ikke har noget at gøre med handelskrigen mellem de to lande, men at det har noget at gøre med forebygge monopoler.

/ritzau/FINANS

Milliardhandel er røget i vasken - handelskonflikt får skylden

Fusion mellem teknologiselskaber risikerer at gå i vasken  

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs