ITWatch

Japansk elektronikkoncern i vejret efter droppede udstedelsesplaner

Investorer har taget positivt imod elektronikkoncernen Sharp beslutning om at droppe aktieudstedelse.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Andy Wong

Den japanske elektronikkoncern Sharp, der er kontrolleret af Taiwanske Foxconn, sprang højt på børsen i Tokyo, efter at selskabet annullerede planerne om at udstede nye aktier for op til 1,8 mia. dollar af frygt for markedsvolatilitet drevet af handelstvister.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Selskabet annoncerede planen i starten af måneden, og midlerne skulle bruges til at købe foretrukne aktier tilbage, som selskabet udstedte til bankerne mod en finansiel redning i 2015. Siden annonceringen i starten af måneden faldt Sharp 21 pct. ifølge Reuters. Men aktien tog en vending, da selskabet annoncerede den nye plan.

"Siden selskabet havde annonceret så stor en aktieudstedelse, blev markedet lettet over at høre om annulleringsplanerne," siger Yoshihiro Okumura, der er leder hos Chibagin Asset Management i Tokyo, ifølge Reuters.

Sharp-aktien tog det største hop i næsten to år, da den fredag steg 15,2 pct.

/ritzau/FINANS

Mere fra ITWatch

Ericsson: De næste fem år vil vores dataforbrug eksplodere

Om blot fem år vil antallet af 5G-abonnementer i verden runde fem milliarder og 80 procent af alle mobile bredbåndsabonnementer vil være baseret på 5G. Sådan lyder et par forudsigelser fra Ericssons årlige rapport om de kommende år på mobilområdet.

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs