ITWatch

Ny ledelse og ejer i Danoffice IT får god start

Danoffice IT kommer ud af 2017 med stærk vækst i omsætningen. Det giver god start for selskabets nye ledelse og ejer, der dog vil overgå resultaterne allerede i år.

Allan Malmos Jeppesen, finansdirektør i Danoffice IT. | Foto: PR

Et af landets mere specielle it-selskaber, Svendborg-baserede Danoffice IT, får en god platform for selskabets nye ledelse og ejer. Det viser selskabets netop udsendte regnskab.

Danoffice IT er stiftet af nuværende medejer Steen Nielsen i 1995 og leverer it-løsninger og udstyr til en række store internationale organisationer som FN og Verdensbanken og har specialiseret sig i at være til stede i u-lande.

Selskabet har gennem flere år haft lidt udfordringer, men fik sidste år kapitalfonden Agilitas ind i ejerkredsen, som ved samme lejlighed skiftede hele ledelsen ud.

Ind kom ny adm. direktør i form af Lars Baun Jensen fra Dell EMC i Danmark samt ny finansdirektør Allan Malmos Jeppesen, der kommer fra en tilsvarende stilling i Alumeco.

Og Malmos kan nu med tilfredshed konstatere, at 2017-regnskabet igen viser fremgang.

"Når vi ser tilbage på 2017, har toplinjen har fulgt den ventede udvikling og resulteret i en flot omsætningsfremgang på 20 pct.," siger han til ITWatch.

Omsætningen stiger igen

Danoffice IT kommer ud af 2017 med en omsætning på præcis 600 mio. kr. Driftindtjeningen, ebitda, er med en kapitalfond i ejerkredsen kommet helt i fokus, og her leverer Danoffice nærmest på målfoto det samme resultat som i 2016, nemlig et overskud på 40 mio. kr. - som forventet, tilføjer Malmos.

Omsætningen har ellers i årene før været faldende fra at toppe i 2015 på 690 mio. kr.

"2017 var præget af en generel vækst - både inden for produkter og løsninger inden for de fleste områder," siger han.

Hvad har det betydet, at I har fået ny ejer?

"Organisationen har taget rigtigt godt imod den nye ejer. Vi har fået en god start med Agilitas, dertil er Lars og jeg kommet ind i starten af året som et nyt ledelsesteam, der skal drive selskabet fremad," siger han.

Danoffice IT har fået "en god start", som finansdirektøren formulerer det, med ny ledelse og ejer. Derudover er de tidligere ejere stadig tilknyttet.

"Per (Per-Erik Edvard Svehag, red)  som medlem af styrekomiteen og stifteren Steen er en del af vores hold," siger han.

Profitabel vækst

Han forklarer, at Danoffice IT er gået ind i fasen, der skal udstikke strategien for fremtiden, og at arbejdet med dette skrider fremad som planlagt.

Hvad forventer du af markedet i 2018?

"Vi har en klar forventning om at øge toplinjen og samtidig forbedre resultatet i forhold til 2017 på ebitda-niveau."

Han forklarer, at profitabel vækst er i fokus fremover.

"Forbedring af driftresultatet er et afgørende målepunkt for værdiskabelsen i gruppen, og på baggrund af vores nye ejerskab har dette naturligt fokus," siger Danoffice IT's finansdirektør.

Hos Agilitas har man tidligere sagt, at Danoffice skal bruges som indgang til yderligere ekspansion. Det sagde kapitalfondens investeringschef Kevin Iermiin til ITWatch i januar.

"Vi har en klar strategi om, at vi skal lave opkøb inden for it-branchen, hvor vi skal tilføre nye produkter og it-services til krydssalg mellem Danoffice og virksomheden," sagde Kevin Iermiin.

Ny ejer vil bruge Danoffice som platform til nye opkøb 

Danoffice-ejer vil være førende it-leverandør i krigsområder 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs