ITWatch

Tilbagekøb og øget udbytte løfter aktien for Apple

Apples planer om at øge tilbagekøbsprogrammet af aktier og øge udbyttet møder positive reaktioner fra markedet.

Ritzau Scanpix/AP/Mark Lennihan
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Mark Lennihan

Apple kom ud af sit andet kvartal med en omsætning og en indtjening, der var bedre end ventet. Samtidig lovede selskabet bag Iphonen, at den vil udbygge sig tilbagekøbsprogram af egne aktier med 100 mia. dollar og øge sit kvartalsudbytte med 16 pct.

Det har sendt aktien op med yderligere 3,7 pct. i eftermarkedet, selv om aktien allerede tirsdag i den ordinære handel var steget med 2,3 pct.

Apples omsætning voksede i kvartalet med 16 pct. til 61,1 mia. dollar. Ifølge Bloomberg News var den den største vækst i mere end to år, og analytikerne havde ventet en lidt mindre toplinje på 60,9 mia. dollar.

Indtjeningen pr. aktie endte i kvartalet på 2,73 dollar mod en analytikerforventning på 2,64 dollar.

Apple solgte i kvartalet 52,2 mio. iPhones, og det var en stigning på 2,9 pct. i forhold til samme periode året før, om end det ikke helt var på niveau med de 52,3 mio. Iphones, analytikerne havde sat næsen op efter. Det var dog noget over flere af de mest negative analytikeres bud. Eksempelvis havde investeringsbanken Barclays blot regnet med et salg på 48 mio. Iphones i kvartalet, ifølge Financial Times.

Gennemsnitsprisen på Iphones var heller ikke helt på niveau med forventningerne, da den landede på 728 dollar mod ventede 740 dollar, og det vidner ifølge Bloomberg News om, at Iphone X næppe har solgt helt så godt som forventet. Apple adm. direktør, Tim Cook, afviste dog efterfølgende, at Iphone X med en pris på 999 dollar er for dyr.

Positivt for Apple er det dog, at man forventer en omsætning i tredje kvartal på 51,5 til 53,5 mia. dollar. Det interval ligger også over prognoserne på Wall Street, og det vidner om, at man hos Apple ser positivt på salget af Iphones, selv om der stadig er noget tid til lanceringen af den næste model - formentlig til september. Indtægterne fra salget af iPhones steg da også med 14 pct. i kvartalet, hvilket er pænt over det niveau, selskabet tidligere har indikeret, på 10 pct.

Apple har en meget stor pengetank, og selskabet lovede tirsdag yderligere guldregn til aktionærerne på den baggrund. Selskabet bag Iphone og Ipad lovede blandt andet at øge sit tilbagekøbsprogram med yderligere 100 mia. dollar. I forvejen har Apple et eksisterende tilbagekøbsprogram på 210 mia. dollar. Desuden har koncernen fundet penge til at løfte kvartalsudbyttet med 10 cents til 73 cents. Et løft på 16 pct.

/ritzau/FINANS

Danske Bank: Bestået Apple-regnskab kan give medvind til hele markedet

Nets-udfordrer efter regnskab: Vi har nu 25 pct. af det danske marked

Apple vil betale milliarder tilbage til aktionærer

Datacentre hilser energiudspil velkomment

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger