ITWatch

USA bandlyser kinesisk mobilproducent i syv år

En kinesisk producent af mobiltelefoner får syv års karantæne mod at sælge sine produkter i USA, hvilket også vil påvirke amerikanske selskaber. Forbuddet kommer, efter kineserne sidste år forbrød sig mod sanktioner og solgte udstyr til Iran.

Foto: Ritzau Scanpix

Den kinesiske producent af smartphones ZTE får syv års karantæne og forbud mod at sælge sine produkter i USA, efter det ikke lykkedes selskabet at få en aftale på plads med de amerikanske myndigheder. Forbuddet kommer efter ZTE, mod internationale sanktioner, har solgt udstyr til Iran.

Det skriver Berlingske Business.

Forbuddet får dog også betydning for amerikanske interesser idet 25-30 pct. af komponenterne i kinesernes produkter produceres i USA. Det drejer sig blandt andet om chipproducenterne Intel og Qualcomm samt Microsoft, der alle leverer til det kinesiske selskab, og forbuddet mod leverancer har kunnet aflæses på leverandørernes aktiekurs, skriver Berlingske.

ZTE solgte i 2017 46,4 mio. mobiltelefoner på verdensplan og er Kinas andenstørste producent. Efter de ulovlige leverancer til Iran kom for dagens lys har selskabet måtte betale 5,3 mia. kr. i bøde, og risikerer yderligere 1,8 mia. kr. i bøde. Fire ledende medarbejdere er blevet afskediget.

Facebooks brug af data erklæres ulovlig i Tyskland 

Knap halvdelen af danskerne vil bruge ny nøgleapp til Nemid 

Mere fra ITWatch

Ny partner-chef hos Microsoft: Cloud skal sælges som hyldevare

Microsofts nye chef for partnerøkosystemet, Morten Kvist Thomsen, ser stærk vækst i cloud-baserede løsninger de kommende år - men mener, at mange flere med fordel kan vælge standardløsninger i stedet for at tænke i tilpasninger. Det kan speede omstillingsprocesser dramatisk op og sætte turbo på digitalisering.

IBMs nordiske chef stopper

Selskabet slår den nordiske forretning sammen med Benelux-regionen, og derfor stopper Henrik Tang Hedegaard som nordisk chef for IBM. Han fortsætter dog i en ny rolle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs