ITWatch

Apple lader batterierne til mulig retssag

Den amerikanske mobilproducent Apple forbereder sig på en mulig retssag i kølvandet på indrømmelserne om, at Apple har installeret software i sine telefoner, som bevidst forringer telefonernes ydeevne.

De amerikanske myndigheder gransker Apple for mulige sikkerhedsovertrædelser, efter at selskabet i december indrømmede, at det har installeret software i iPhones, der med vilje ødelægger batterierne i telefonerne.

Det skriver the Wall Street Journal.

Det er det amerikanske børstilsyn, the Securities and Exchange Commission (SEC), og justitsministeriet, der står bag to undersøgelser af Apples softwaresystemer, der har været udsat for massiv kritik fra forbrugerne og amerikanske politikere.

Hverken SEC eller Apple vil kommentere på sagen i detaljer, og det står derfor hen i det uvisse, hvordan en ringere brugeroplevelse har noget med sikkerhedsovertrædelser at gøre.

I lignende sager består SEC's opgave typisk i at undersøge, hvorvidt et selskab har videreformidlet vigtig information rettidigt, der kunne have påvirket aktiekurser.

Apple har i forsøget på at hente kunder givet en undskyldning for brugen af ødelæggende software og reduceret prisen for batterier til iPhones til 29 dollar fra 79 dollar.

/ritzau/FINANS

Krisen fortsætter: Sydkorea trækker Apple i retten efter batteri-fadæse

Samsung tjener milliarder trods eksploderende telefoner

Apples iPhone X forventes at give rekordkvartal 

Det var en mørk og stormfuld nat: Kan en kunstig intelligens være … kunstnerisk? 

Mere fra ITWatch

Investor om digital sundhed: Al fornyelse og vækst de kommende år kommer herfra

Men en tocifret millioninvestering i det digitale sundhedskontor Dawn Health har Lars Marcher, den tidligere Ambu-topchef, nu investeret i fire selskaber dedikeret til digital sundhed. Coronapandemien har pustet til en trend mod digitale sundhedsteknologiske løsninger, der kun kommer til at stige de kommende år, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs