Apple lader batterierne til mulig retssag

Den amerikanske mobilproducent Apple forbereder sig på en mulig retssag i kølvandet på indrømmelserne om, at Apple har installeret software i sine telefoner, som bevidst forringer telefonernes ydeevne.
/ritzau/FINANS

De amerikanske myndigheder gransker Apple for mulige sikkerhedsovertrædelser, efter at selskabet i december indrømmede, at det har installeret software i iPhones, der med vilje ødelægger batterierne i telefonerne.

Det skriver the Wall Street Journal.

Det er det amerikanske børstilsyn, the Securities and Exchange Commission (SEC), og justitsministeriet, der står bag to undersøgelser af Apples softwaresystemer, der har været udsat for massiv kritik fra forbrugerne og amerikanske politikere.

Hverken SEC eller Apple vil kommentere på sagen i detaljer, og det står derfor hen i det uvisse, hvordan en ringere brugeroplevelse har noget med sikkerhedsovertrædelser at gøre.

I lignende sager består SEC's opgave typisk i at undersøge, hvorvidt et selskab har videreformidlet vigtig information rettidigt, der kunne have påvirket aktiekurser.

Apple har i forsøget på at hente kunder givet en undskyldning for brugen af ødelæggende software og reduceret prisen for batterier til iPhones til 29 dollar fra 79 dollar.

/ritzau/FINANS

Krisen fortsætter: Sydkorea trækker Apple i retten efter batteri-fadæse

Samsung tjener milliarder trods eksploderende telefoner

Apples iPhone X forventes at give rekordkvartal 

Det var en mørk og stormfuld nat: Kan en kunstig intelligens være … kunstnerisk? 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Magnus Møller

Ib Kunøe forlader formandsposten i Atea