DTU investerer millioner i ny supercomputer

Med et budget på et to-cifret millionbeløb skal en kommende supercomputer hjælpe forskere på DTU til at lave avancerede visualiseringer.
Supercomputeren skal blandt andet bruges til forskning inden for vindenergi med Computational Fluid Dynamics (CFD)-beregninger. | Foto: DTU Vind
Supercomputeren skal blandt andet bruges til forskning inden for vindenergi med Computational Fluid Dynamics (CFD)-beregninger. | Foto: DTU Vind

Med et netop annonceret EU-udbud vil DTU bruge 20 mio. kr. på at købe en ny supercomputer. Det skriver Version2.

"Det er en fornyelse af en eksisterende infrastruktur, som vi etablerede for fire år siden. Nu er vi klar til at investere i den næste generation af High Performance Computing(HPC)," sige Steen Pedersen, ít-chef på DTU, til Version2.

De mange nye computerkræfter skal blandt andet bruges til forskning inden for vindenergi med Computational Fluid Dynamics (CFD)-beregninger.

Præcis hvor meget regnekraft, som DTU får for pengene, vil vise sig, når leverandørerne afleverer deres svar i udbuddet. Det ligger dog fast, at den kommende supercomputer får hjemme på en særlig del af DTU's Risø Campus, der er dedikeret til den slags hurtige maskiner.

Region H vil sætte fart under udviklingen af kunstig intelligens  

Spritnye it-uddannelser på vej 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også