ITWatch

DTU investerer millioner i ny supercomputer

Med et budget på et to-cifret millionbeløb skal en kommende supercomputer hjælpe forskere på DTU til at lave avancerede visualiseringer.

Supercomputeren skal blandt andet bruges til forskning inden for vindenergi med Computational Fluid Dynamics (CFD)-beregninger. | Foto: DTU Vind

Med et netop annonceret EU-udbud vil DTU bruge 20 mio. kr. på at købe en ny supercomputer. Det skriver Version2.

"Det er en fornyelse af en eksisterende infrastruktur, som vi etablerede for fire år siden. Nu er vi klar til at investere i den næste generation af High Performance Computing(HPC)," sige Steen Pedersen, ít-chef på DTU, til Version2.

De mange nye computerkræfter skal blandt andet bruges til forskning inden for vindenergi med Computational Fluid Dynamics (CFD)-beregninger.

Præcis hvor meget regnekraft, som DTU får for pengene, vil vise sig, når leverandørerne afleverer deres svar i udbuddet. Det ligger dog fast, at den kommende supercomputer får hjemme på en særlig del af DTU's Risø Campus, der er dedikeret til den slags hurtige maskiner.

Region H vil sætte fart under udviklingen af kunstig intelligens  

Spritnye it-uddannelser på vej 

Mere fra ITWatch

Stifter sælger livsværk til One.com

Stifter af Simplesite, Morten Elk, har sammen med den øvrige ejerkreds solgt virksomheden, som han har opbygget gennem 20 år. Køber er det kapitalfondsejede svenske One.com.

Professorer opfordrer Nets til at sælge MitID-forretning til danske købere

Nets bør sælge NemID og MitID til danske operatører, fordi der er tale om kritisk infrastruktur, lyder det fra to professorer, efter at området for digitale signaturer har fået et til-salg-skilt på hos betalingsselskabet. Digitaliseringsstyrelsen understreger, at en mulig køber skal have geografisk placering i Danmark.

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs