ITWatch

Dansk teknologiselskab får barberet en tredjedel af kursen på børsen i Oslo

Asetek, der har hjemme i Brønderslev, sænker forventningerne til året, og det får aktiekursen til at falde med over 30 pct.

Foto: Asetek/PR

Asetek dykker 33,7 pct. til 38,70 norske kr. på den norske børs, efter at den danske producent af en kølere til gaming-pc’er og datacentre har nedjusteret forventningerne med henvisning til nedlukninger i Kina, der har forstyrret forsyningskæden.

Det Brønderslev-baserede selskab sænker forventningerne til omsætningsvæksten i 2021 til 10-20 pct. fra tidligere ventet 20-30 pct.

Forventningerne til driftsindtjeningen bliver barberet til 0-2 mio. dollar fra tidligere ventet 8-12 mio. dollar. Her leverede Asetek 11 mio. dollar sidste år.

Aseteks drift er påvirket af nedlukningen i Tongan-distriktet i Kina, der hindrer underleverandørers levering af komponenter, og en udfordrende covid-19 situation i Xiamen, hvilket hindrer levering af komponenter til Aseteks kontraktproducenter og dermed forsendelserne til Asetek.

Den fortsat mangel på komponenter og øgede logistikomkostninger har også ramt både Asetek og selskabets kunder og partnere.

Samtidig har Asetek besluttet sig for at skærpe sin datacenterforretning og forlade High Performing Computing-nichen.

Børsnoteret køleekspert i stærkt kvartal

Børsnoterede Asetek opjusterer forventningerne til 2021 

Mere fra ITWatch

Dansk konsulenthus solgt til finner

Danske Intellishore er blevet opkøbt af finske Solita. Konsulenthuset fortsætter som et selvstændigt selskab, men kan fremover trække på 1200 nye kollegaer til at sætte yderligere fart på væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs