ITWatch

Astralis fastholder optimismen efter et coronaramt første halvår

Coronakrisen har sat et tydeligt aftryk på regnskabet hos Astralis Group, der dog har fastholdt alle sine kommercielle partnerskaber.

Foto: Jonas Olufson

Det børsnoterede Astralis Group, som er selskabet bag e-sportsholdene Astralis, Future FC og Origen, har været under hårdt pres i første halvår af 2020, hvor coronavirusset har sat tydelige spor på forretningen.

På bundlinjen havde selskabet for årets første seks måneder et minus 30,2 mio. kr. mod et underskud på minus 28 mio. kr. i første halvår af 2019.

Omsætningen var på 20,5 mio. kr., mens driftsresultatet (EBITDA) endte på minus 11,6 mio. kr.

Bestyrelsesformanden for Astralis Group, Nikolaj Nyholm, kalder halvårsresultatet for "relativt tilfredsstillende" set i lyset af omstændighederne.

"Annoncørmarkedet og live-underholdning har været ramt hårdt af covid-19, og rejserestriktionerne har ligeledes kostet på præmiepengene, da turneringerne og dermed præmiepuljerne er blevet delt op geografisk," siger Nikolaj Nyholm i forbindelse med regnskabet.

Gennem krisen har selskabet valgt at fastholde alle sine aktiviteter og kommercielle partnerskaber. Det giver ifølge bestyrelsesformanden et godt udgangspunkt for resten af året.

"Den forventede vækst er rykket 6-12 måneder tilbage fra pandemiens udbrud, men vi ser allerede nu et marked, der så småt er på vej mod normalisering med en stærk tilbagevenden fra kommercielle partnere og annoncører. Det er positivt," siger Nikolaj Nyholm.

Astralis har med regnskabet genindført forventninger til regnskabsåret og venter nu en omsætning mellem 48-52 mio. kr. og et driftsresultat på minus 12-15 mio. kr. i 2020.

I marts valgte selskabet at suspendere sine forventninger på grund af den usikkerhed, som coronavirusset har medført.

Inden suspenderingen ventede Astralis en omsætning på 60-70 mio. kr. samt et driftsresultat på minus 3,5-5 mio. kr.

Astralis blev børsnoteret 9. december sidste år på den alternative markedsplads First North, hvilket skete til en kurs på 8,95 kr. per aktie.

Mandag falder e-sports-aktien med 3,6 pct. til 4,82 kr.

Astralis-træner forventer udsving med ny opstilling

E-sporten har fået det blå stempel - og er en foreningsidræt

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger