ITWatch

Svensk e-sportsfirma falder: Afbryder samtaler med kinesisk firma

Samarbejdet mellem svenske MTG og kinesiske Huya er stødt på grund, efter parterne jar afbrudt forhandlingerne om en joint venture i Kina.

MTG med Jørgen Madsen Lindemann i front har droppet samarbejdet med kinesiske Huya. Foto: MTG/PR

Aktien i den svenske underholdningskoncern Modern Times Group, MTG, falder tirsdag med 19 pct. på børsen i Stockholm.

Det sker efter nyheden om, at selskabet og kinesiske Huya har valgt at afbryde forhandlingerne om at danne et joint venture om en ekspansion inden for e-sport i Kina og en minoritetsinvestering i MTG's portfølgeselskab ESL.

"Samarbejdet med det kinesiske livestream-selskab var imødeset med store forhåbninger, og da det blev bekendtgjort, steg MTG 16 pct., hvorfor afbrydelsen af samarbejdet sender aktien markant ned," skriver Sydbank i en kommentar.

De indledende forhandlinger blev oprindeligt annonceret i starten af september 2019, men parterne har ikke kunnet nå til enighed om fordelingen af kontraktmæssige risici og andre væsentlige kommercielle vilkår, fremgår det af meddelelsen fra MTG.

"Vi ser stadig en logik i transaktionen og potentialet for både MTG, Huya og for e-sport-industrien globalt. Men begge parter ser en afbrydelse af transaktionen som den eneste vej frem, givet status for forhandlingerne på nuværende tidspunkt."

"Med det sagt så fortsætter en ekspansion ind på det vigtige kinesiske e-sportsmarked med at være en prioritet for MTG, og vi ser frem til at vurdere muligheder i nær fremtid," siger administrerende direktør Jørgen Madsen Lindemann fra MTG.

Fodboldspillernes boss skifter til Counter-Strike

Fortnite sælger for over 12 milliarder kroner i nyt godt år

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger