ITWatch

Kriseramt spilkæde styrtdykker på børsen efter skuffende tal

Skuffelsen er på ingen måde til at skjule for investorerne i den amerikanske Gamestop , der driver en kæde med en lang række butikker, som sælger videospil.

Foto: Lucas Jackson/Reuters/Ritzau Scanpix

Tirsdag efter amerikansk børslukketid præsenterede amerikanske Gamestop et sæt skuffende regnskabstal for årets andet kvartal, og forventningerne til helåret lever heller ikke op til forventningerne blandt analytikerne.

Det får investorerne til at sælge massivt ud af aktien efter børsåbningen i USA onsdag, hvor aktien starter hele 17,2 pct. lavere.

Det var også ventet, at aktien ville styrtdykke, da den i både det amerikanske eftermarked og formarked lå til et stort fald.

Gamestop fik i andet kvartal et justeret underskud per aktie på 32 cent, mens omsætningen landede på 1,29 mia. dollar.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg News på forhånd regnet med en indtjening per aktie på minus 19 cent og en omsætning på 1,44 mia. dollar.

Den underliggende vækst i butikkerne - det sammenlignelige salg - skuffede også med et fald på 11,6 pct. mod et ventet fald på 9,4 pct. ifølge Consensus Metrix.

Gamestop, der blandt andet presses af onlinehandel og af, at mange videospil nu kan downloades online som en del af abonnementer direkte hos spiludviklerne, planlægger at forbedre indtjeningen ved at omstrukturere og gennemføre besparelser, fremgår det af kvartalsregnskabet.

Desuden skal lagerstyringen forbedres, ligesom Gamestop vil udvide udbuddet med produkter med højere indtjeningsmarginer. Derudover er der også udsigt til butikslukninger.

Spilkæden regner med at nå en justeret indtjening per aktie i intervallet 1,15 til 1,30 dollar, hvilket også er under forventningerne hos analytikerne, der ifølge Bloomberg News i snit så 1,57 dollar per aktie for helåret forud for regnskabsoffentliggørelsen.

Siden årets start er aktien i Gamestop faldet 66,5 pct., og siden samme dato sidste år lyder faldet på næsten 74 pct.

Kriseramt spilkæde skuffer igen

Netcompany og it-studerende skal hjælpe e-sportsorganisation

Activision Blizzard ser største stigning i ni måneder med WoW Classic

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger