ITWatch

DBU går ind i e-sport og laver e-landshold

DBU opretter et landshold i Fifa. Det såkaldte e-landshold debuterer ved en turnering i Finland i februar.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Dansk Boldspil-Union (DBU) går ind i e-sport og opretter blandt andet et e-landshold, der skal kæmpe for Danmark i konsol- og computerfodboldspillet Fifa.

Det siger Keneeth Reeh, konstitueret adm. direktør i DBU.

"Interessen for e-sport er kæmpe blandt børn og unge, og et spil som Fifa er for længst blevet en konkurrencesport. Derfor lancerer vi nu Danmarks første e-landshold, som skal forsvare Danmarks ære internationalt," siger DBU-direktøren.

"Samtidig har vores lokalunioner planer om en masse aktiviteter, hvor e-sport kan bidrage til nye medlemmer og udvikling af vores fodboldklubber."

Det nye e-landshold er blevet inviteret til Finland 2. februar for at deltage i en Fifa-turnering, hvor Danmark ud over finnerne også skal møde Norge og Sverige.

Samtidig vil DBU integrere e-sport ude i idrætsforeningerne med en ny breddeturnering, og DBU vil også lave e-fodboldskoler, hvor deltagerne både bliver dygtigere til Fifa, men også får råd om kostvejledning og fysisk træning.

Dansk Erhverv har lavet analyser, der viser et stort potentiale i e-sport. Derfor mener direktør Brian Mikkelsen, at det er sundt for erhvervslivet, at e-sport bliver mere udbredt.

"Der er rigtig store penge at hente i e-sport. Ikke kun for elitegamerne og deres hold, men også for en lang følgerække af erhverv indenfor eksempelvis turisme og detailhandlen. Når Danmark lægger jord til internationale elitesportsbegivenheder, så betyder det både flere penge i kassen hos hotellerne, restauranterne og souvenirbutikkerne," siger Brian Mikkelsen.

Tidligere er der blevet afviklet en e-Superliga i Fifa med et stort finaleshow i Forum, mens der har været udsolgt i Royal Arena i forbindelse med en afdeling af Counter Strike-turneringsserien Blast Pro Series.

Arrangøren af eSuperligaen har fået blod på tanden 

Mere fra ITWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs