ITWatch

Nordisk Film i det største gamingopkøb nogensinde

Det Egmont-ejede filmselskab lægger godt 660 mio. kr. for de resterende aktier i svenske Avalanche Studios.

Foto: Nordisk Film/PR

Nordisk Film tager med egne ord et syvmileskridt ind i det globale marked for computerspil. Det sker via købet af den resterende aktiekapital i det svenske selskab Avalanche Studios, der blandt andet står bag spil som Just Cause, Mad Max og spilserien theHunter. Det Egmont-ejede filmselskab betaler 912 mio. SEK (660 mio. kr.) for resten af aktierne i selskabet, som det købte en mindre del af i april 2017.

Det meddeler Nordisk Film.

"I Nordisk Film og Egmont vil vi øge vores position inden for gaming, som oplever stor global vækst, og vores mål er at investere i en betydelig portefølje af gaming-selskaber. Vi har været medejere af Avalanche Studios i et år, og selskabet har imponeret os. Vores engagement i Avalanche Studios viser, at vi er klar til flere substantielle og langsigtede investeringer inden for dette område," siger koncerndirektør Allan Mathson Hansen.

Avalanche Studios, der er værdisat til 1,2 mia. SEK (870 mio. kr.), har 320 medarbejdere i Stockholm og New York, mens der for nyligt er annonceret åbning af et kontor i Malmø. Selskabet laver både egne computerspil og spil for andre. Blandt andet har det udviklet platformen Apex, som blandt andet theHunter kører på.

Overtagelsen gennemføres efter planen med udgangen af juni. Det sker med uændret strategi, lige som både Avalance Studios topledelse består i form af adm. direktør Pim Holfve samt Christofer Sundberg og Linus Blomberg som leder af henholdsvis den kreative og tekniske side af spiludviklingsaktiviteterne.

"Vi har haft et fantastisk år med Nordisk Film som en del af Avalanche Studios. Vi er vokset og modnet i et tempo, som ikke tidligere var muligt. Selvom vi fortsætter som et uafhængigt spilselskab, så vil Nordisk Film – med mere end 100 års erfaring fra voksende kreative industrier – give os et mere solidt fundament. Jeg er meget glad for at have dem ombord," siger adm. direktør Pim Holfve.

Foruden det snarlige fulde ejerskab af Avalanche Studios har Nordisk Film aktier i fire øvrige nordiske computerspilselskaber: Svenske Star Stable Entertainment samt de tre danske selskaber Reto Moto, Multiverse og Flashbulb Games.

Nordisk Film i storsats: Investerer millioner i spilfirma

Nordisk Film satser stort på gaming: Går efter de langsigtede investeringer

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Analytikere: TDC Net-chef kan tage tid at erstatte

Den afgående chef hos TDC Net, Andreas Pfisterer vil være attraktiv for mange udenlandske teleoperatører, der overvejer at gå samme vej til som TDC. Men trods stor rotation i telebranchen, hænger hans afløser ikke på træerne, mener analytiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs