ITWatch

Danske virksomheder jagter millioner i e-sport

I takt med at interessen for e-sport kun vokser og tiltrækker mio. af seere, pibler danske virksomheder med tråde ind i e-sporten frem – og antallet af selskaber vokser eksponentielt.

Foto: PR Copenhagen Games

Antallet af danske e-sportsvirksomheder stiger kraftigt i disse år, hvor 40 nye virksomheder så dagens lys i 2017, mens 2018 allerede har budt på etableringen af yderligere ni.

Det skriver Berlingske Business.

E-sport tiltrak sidste år 258 mio. seere og omsatte for 1,5 mia. dollar, mens omsætningen ventes i 2018 at runde to mia. dollar. Herhjemme har computerspil på konkurrenceniveau omkring 500.000 fans og udøvere og opmærksomheden er kun stigende.

"Flere virksomheder har nu fået øjnene op for, at e-sport giver adgang til en enormt interessant og attraktiv målgruppe. Det kommer derfor også fra virksomheder og fra brancher, der ikke direkte er involveret i gaming-industrien. Interessen er blevet bredere," siger Janus Sandsgaard, fagchef for IT og Digitalisering i Dansk Erhverv, til Berlingske Business.

Mens virksomheder uden for branchen har fattet interesse for e-sport, har også selskaber som Yousee og Waoo grebet chancen og sender direkte fra forskellige turneringer. Senest er TV2 Zulu også gået ind i kampen om seerene.

Årets spil tog halvdelen af hæderen ved Spilprisen 2018 

E-sport trækker medlemstal i idrætsforeninger op 

E-sportfeber fordobler størrelsen på dansk turnering 

Her er de nominerede til prisen som årets danske spil 

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs