ITWatch

Danske virksomheder jagter millioner i e-sport

I takt med at interessen for e-sport kun vokser og tiltrækker mio. af seere, pibler danske virksomheder med tråde ind i e-sporten frem – og antallet af selskaber vokser eksponentielt.

Foto: PR Copenhagen Games

Antallet af danske e-sportsvirksomheder stiger kraftigt i disse år, hvor 40 nye virksomheder så dagens lys i 2017, mens 2018 allerede har budt på etableringen af yderligere ni.

Det skriver Berlingske Business.

E-sport tiltrak sidste år 258 mio. seere og omsatte for 1,5 mia. dollar, mens omsætningen ventes i 2018 at runde to mia. dollar. Herhjemme har computerspil på konkurrenceniveau omkring 500.000 fans og udøvere og opmærksomheden er kun stigende.

"Flere virksomheder har nu fået øjnene op for, at e-sport giver adgang til en enormt interessant og attraktiv målgruppe. Det kommer derfor også fra virksomheder og fra brancher, der ikke direkte er involveret i gaming-industrien. Interessen er blevet bredere," siger Janus Sandsgaard, fagchef for IT og Digitalisering i Dansk Erhverv, til Berlingske Business.

Mens virksomheder uden for branchen har fattet interesse for e-sport, har også selskaber som Yousee og Waoo grebet chancen og sender direkte fra forskellige turneringer. Senest er TV2 Zulu også gået ind i kampen om seerene.

Årets spil tog halvdelen af hæderen ved Spilprisen 2018

E-sport trækker medlemstal i idrætsforeninger op

E-sportfeber fordobler størrelsen på dansk turnering

Her er de nominerede til prisen som årets danske spil

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger