ITWatch

World Cup-plads er på spil ved e-sportsfinale i Danmark

150.000 euro er på spil, når Europas bedste League of Legends-hold kæmper i Danmark.

Foto: Ritzau Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen

Hen over weekenden dyster Europas bedste League of Legends-hold om at blive kontinentets bedste, når den europæiske League of Legends Championship Series (EU LCS) afholder finale i Royal Arena.

Lørdag gælder det om at få afgjort de sekundære pladser, hvor Splyce og Team Vitality skal kæmpe om tredjepladsen, inden det søndag går løs med finalen.

Foruden en pengepræmie på 80.000 euro til vinderen kæmper G2 Esports og Fnatic om en plads i World Championship, hvor de bedste hold i verden dyster mod hinanden.

Det er ikke kun lokationen, der er dansk. Begge opgør bliver nemlig med dansk deltagelse.

Finalen bliver med deltagelse af tre danskere.

Martin "Wunder" Hansen spiller som top for G2 Esports. På modstanderholdet i finalen spiller Mads "Broxah" Brock-Pedersen midt, mens Rasmus "Caps" Winther spiller jungle.

Kampen om tredjepladsen bliver også med dansk deltagelse, hvor Kasper "Kobbe" Kobberup spiller Attack Damage Carry (ADC) for Splyce.

Holdene spiller bedst af fem baner.

En bane tager omkring 45 minutter, men i professionelle kampe kan en bane ofte tage en time.

150.000 euro fordeles til de fire deltagende hold.

EU LCS har eksisteret siden 2013.

/ritzau/

E-sportfeber fordobler størrelsen på dansk turnering

Astralis sikrer nyt sponsorat: Stort millionbeløb til danske e-sportsstjerner

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs