ITWatch

Fynsk erhvervsliv øjner muligheder i stort esport-event

Odense varmer op til weekendens finale i ESL Pro League, hvor byen forventer 20.000 gæster. "Kun 15 procent af gæsterne er fra Odense, resten kommer udefra," siger repræsentant fra Odense Robotics.

SK Gaming vandt esport-turneringen Blast Pro Series tidligere i år i København. | Foto: /ritzau/Rasmus Flindt Pedersen

Med 20.000 forventede gæster er den store finale i esport-turneringen ESL Pro League interessant for erhvervslivet i Odense, skriver fyens.dk.

"Det er ellers en målgruppe, der er svær at ramme, men her har vi rigtig mange af dem samlet på et sted. Kun 15 procent af gæsterne er fra Odense, resten kommer udefra," siger Henrik Brædstrup fra Odense Robotics til mediet med henvisning til, at mange gæster et it-begejstrede unge.

Ifølge fyens.dk vil man i forbindelse med eventet eksempelvis gennemføre et såkaldt speed dating-arrangement på lørdag, hvor 10-15 lokale it- og robotvirksomheder kan møde 50 unge ingeniører.

Odense Kommune er hovedsponsor for eventet, hvor der dystes i spillet Counter-Strike. Kommunen har afsat 3,5 mio. kr. hvert år i tre år til sponsorater og lignende arrangementer.

Allerede fra i dag skydes gruppespillet i gang i Sparekassen Fyn Arena, som har plads til 4800 mennesker. I weekenden går det for alvor løs, når alle fire haller i Odense Congress Center efter planen lægger lokaler til blandt andet finalerne, et lan-arrangement og de mange tusinde gæster. Arrangørerne melder alt udsolgt.

Dansk esports-event gav DR3 bedste seertal nogensinde

Astralis håber på et folkeligt gennembrud i Royal Arena 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs