ITWatch

BEC-formand afviser flere nedskrivninger

BEC har ingen planer om yderligere nedskrivninger, efter selskabet har skåret en halv mia. af it-udviklingskontoen. Fremover kommer bankerne bag BEC til at finansiere aktiviteterne.

Foto: PR

BEC har ikke planer om yderligere nedskrivninger. Det understreger BEC's formand Gert Jonassen.

Han var tidligere i dag ude med, at beløbet på de 500 mio. kr., som BEC nedskriver med, ikke dækker det fulde behov, som anslåes til at nærme sig en mia. kr.

"Vi tager dette i første hug, men vi kan ikke tage det hele på en gang. Sammenlagt drejer det sig om op imod en mia. kr.," sagde han tidligere på dagen til ITWatch.

Men de resterende penge skal ikke findes gennem nye nedskrivninger, understreger han.

"Jeg forventer ikke yderligere ekstraordinære nedskrivninger i BEC i de kommende år," skriver han i en meddelelse til redaktionen.

Han forventer, at BEC-pengeinstitutterne vil finansiere fremtidige faldende aktiveringer som del af deres ordinære, løbende it-omkostninger, hedder det i stedet.

"Da NEP-kravene indfases gradvist frem mod 2022, vil BEC’s risiko på de resterende aktiverede udviklingsprojekter stige tilsvarende. Jeg forventer derfor, at BEC's aktivering af udviklingsprojekter vil falde yderligere frem mod 2022," siger Gert Jonassen.

Med NEP-krav hentyder han til nye skærpede krav fra Finanstilsynet, der udløser den store nedskrivning.

Datacentral tager sorgerne på forskud med kæmpenedskrivning

BEC-formand: Samlede regning lyder på op til en mia kr

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger