ITWatch

Fyret finanschef kræver millioner af Nets

En tidligere chef i Nets er gået glip af et tocifret millionbeløb, fordi hun – ifølge hende selv – blev presset til at sælge sine medarbejderaktier, kort før det kom frem, at koncernen skulle børsnoteres.

Foto: /ritzau/Torben Åndahl

Ralitsa Møller, tidligere chef for finansafdelingen i Nets, mener, at hun blev uretmæssigt fyret, og mener desuden ikke, at det var fair at hun måtte acceptere at sælge sine medarbejder aktier tilbage til spotpris. Det skriver Børsen.

Efter fyringen af Ralitsa Møller blev hendes kapitalandele i Nets tilbagekøbt og værdisat til 875.000 kr. Kort efter viste det sig, at Nets var på vej til at blive børsnoteret. Ifølge Nets' egne beregninger skønnes hendes kapitalandele at være 22 mio. kr. værd med kapitalfonden Hellman & Friedmans købstilbud på 165 kr. per Nets-aktie.

"Min klient har lidt et væsentligt tab på grund af en pligt til at afstå aktierne til en værdiansættelse, som Nets godt vidste, var urimeligt lav, hvilket man tav om til skade for en medarbejder, der uretmæssigt var blevet opsagt. Det mener vi ikke er en rimelig måde at agere på," siger Michael Møller Nielsen, advokat for Ralitsa Møller, til Børsen.

Sagen føres nu ved domstolene, og her har Nets' advokater plæderet for, at fordi Ralitsa Møller efterfølgende fortryder, "kan det ikke føre til, at den gyldigt indgåede aftale bortfalder."

Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.

Nets-direktør savnede frie rammer: Nu går han solo med eget selskab

Nets: Danmark nærmer sig kontaktløs førsteplads i Europa 

Kinesisk betalingsgigant på vej til Danmark 

Nets skifter chef i vigtigt forretningsben og opretter nyt selskab 

Mere fra ITWatch

Visma opruster i kommunerne og køber Sofus

Den opkøbsivrige norske Visma-koncern køber nu Aarhus-virksomheden Sofus Døgndata, der leverer cloud-løsninger til daginstitutioner. Selskabet venter flere opkøb på området.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs