ITWatch

Fondsbørsen undersøger fald i Nets-aktien

Det var nok ikke en fejl som først antaget, da Nets-aktien tirsdag faldt med 15 pct., mener fondsbørsen.

Foto: /ritzau/Torben Åndahl

Mens flere kapitalfonde bejler til Nets, vækker et besynderligt kursfald i aktien for den danske betalingsgigant opsigt hos fondsbørsen.

Det skriver Berlingske Business med henvisning til Nets-aktiens pludselig kursfald tirsdag, som på et tidspunkt nåede 15 pct.

"Det vil altid være bemærkelsesværdigt, når en aktie på få minutter falder over ti procent, og sådanne tilfælde vil med det samme blive fanget af vores overvågningssytem Smarts. Når det så samtidig sker i et selskab, der har meldt ud, at der foregår forhandlinger, har vi skærpet overvågningen af handlen," siger overvågningschef hos fondsbørsen, Jakob Kaule, til Berlingske.

Han henviser til, at flere kapitalfonde i øjeblikket undersøger mulighederne for at lægge et købstilbud på Nets, bl.a. amerikanske Hellman & Friedman som har fået særstatus i forhandlingerne.

Hvis der er mistanke om markedsmanipulation og insiderhandel i forbindelse med et kursfald, kan fondsbørsen suspendere handlen af aktien. Men Jakob Kaule understreger, at der ikke er noget, som tyder på, at reglerne er overtrådt.

Nets giver amerikansk kapitalfond førsteret til købstilbud

Nets-salg kan forgylde topchefer  

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs