ITWatch

Virksomhed vil vise vej i jungle af forbrugslån

Startup-virksomheden Lendme vil hjælpe brugerne med at finde de mest attraktive lån gennem selskabets digitale platform.

Foto: Lærke Posselt/ritzau

Den nye danske virksomhed Lendme vil hjælpe danskerne med at finde det bedste lånetilbud gennem online mæglerplatform.

Det skriver Børsen.

Lendme er stiftet af tre fynboer, der har sagt deres job op for at fokusere på deres nye virksomhed, der havde opstart i maj i år.

Virksomheden tilbyder en onlineplatform, hvor man kan indtaste sine oplysninger og sende sin låneansøgning i udbud blandt de banker, der samarbejder med virksomheden.

Ifølge medstifter Frederik Murmann blev virksomheden stiftet på grund af det manglende udbud af mæglerplatforme i Danmark sammenlignet med de andre skandinaviske lande, Norge og Sverige, hvor mæglerplatforme online fylder over 50 pct. af markederne for onlineforbrugslån. Yderligere er det, ifølge Frederik Murmann, kun få låntagere der vil sikre sig, at de finder det billigste lån.

"Som dansker skal du ansøge ved hver enkelt bank for at finde ud af, hvor du får det bedste produkt. Det er egentlig ret absurd, med andre produkter kan man jo sammenligne dem på nettet," siger Frederik Murmann til Børsen.

Lendme tjener penge, når bankerne betaler et formidlingsgebyr til virksomheden. Formidlingsgebyret udgør en fast procentdel af lånets størrelse, og bliver betalt når bankerne giver et lån til virksomhedens kunder. Mæglerplatformen samarbejder på nuværende tidspunkt med to banker, men forventer at dette tal vil stige.

"Mange af onlinebankerne kender konceptet fra Sverige og Norge, så vi hører fra dem, at de ved, det kommer. Det kan ikke undgås," siger medstifter Christoffer Nyelandsted til Børsen.

Danskerne tog forbrugslån for over 2,8 mia. kr. alene hos online-bankerne, der er medlemmer af brancheorganisationen Finans og Leasing, i de første tre måneder af 2017.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzau Bureau på vegne af Børsen)

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs