ITWatch

Stor branchehandel øger muligheden for Nets-salg

Sandsynligheden for et salg af danske Nets stiger efter meldinger om Vantivs overtagelse af Worldpay.

Foto: Ritzau/Jens Dresling

Et salg af det danske betalingsselskab Nets virker mere sandsynligt, efter at to branchekolleger i en milliardhandel har taget første skridt til en sammensmeltning.

Det vurderer investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet oven på onsdagens endelige meddelelse om, at amerikanske Vantiv vil overtage den britiske rival Worldpay for 65 mia. kr.

Op til den tvær-atlantiske-handel har der været spekuleret i, at også Nets snart ryger på andre hænder. Disse spekulationer tog rigtig fart i weekenden, hvor betalingsselskabet bekræftede interesse fra en mulig køber.

Generelt har de seneste uger og måneder også givet en fornemmelse af, at den digitale betalingsindustri er interessant for både industrielle og ikke-industrielle spillere, mener Per Hansen.

"Når det pludselig ser mere sandsynligt ud med et Nets-salg, så hænger det sammen med, at det er "talk of the town", at der er nogle, der kigger på de her ting. Og der nævnes alle mulige interessenter," siger han.

Eksempelvis har kapitalfonden Hellman & Friedland været meldt blandt de interesserede i Nets, ligesom Vantiv og JPMorgan er blevet nævnt på rygtebørsen.

Sidstnævnte har desuden valgt ikke at indgå i en budkrig om Worldpay efter onsdagens bud fra Vantiv.

I forhold til, hvorfor Nets kan være særligt attraktivt som købsmål, nævner Per Hansen, at selskabet er langt fremme inden for digitale betalingsløsninger. Det kan ifølge investeringsøkonomen friste mulige købere, da det er et område, som kun vil vokse i fremtiden.

"Den her feber, der er i industrien, sammenholdt med at Nets er til stede i industrien, gør tilsammen, at en handel med Nets alt andet lige bliver mere realistisk," siger Per Hansen.

Nets blev børsnoteret i september 2016 af kapitalfondene Advent og Bain, der havde købt selskabet af de danske banker i 2014 for 17 mia. kr.

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs