Ombejlede Simcorp på vej med regnskab uden overraskelser

Simorp er ved at blive overtaget og i forbindelse med opkøbsforsøget har Simcorp sendt mange tal ud fra sit kommende regnskab.
Foto: Pr
Foto: Pr
MarketWire

Simcorp har trukket det meste af overraskelsesmomentet ud af sit regnskab for første kvartal, efter at finanssoftwarekoncernen har leveret foreløbige tal for kvartalet.

Det gjorde selskabet den 27. april få minutter før annonceringen af et købstilbud fra Deutsche Börse på samlet set 29 mia. kr.

Simcorp leverer sit endelige regnskab for første kvartal onsdag den 17. maj om morgenen.

De foreløbige tal for første kvartal viste, at Simcorp har leveret en omsætning på 136,3 mio. euro mod 114,7 mio. euro i første kvartal året forinden.

Driftsresultatet (EBIT) før særlige poster lander på 28,3 mio. euro mod 16,3 mio. euro samme periode sidste år.

De frie pengestrømme udgør i de foreløbige tal 45,6 mia. dollar. I første kvartal 2022 lød posten på 20,1 mio. euro.

Derudover kunne Simcorp også berette, at selskabet i første kvartal havde tegnet kontrakt med to nye kunder. Et USA-baseret forsikringsselskab samt en stor kapitalforvalter i Singapore.

Yderligere har finanssoftwarekoncernen i årets tre første måneder også fået flere Simcorp Dimension-kunder over på SaaS-platformen, fortalte Simcorp i forbindelse med det foreløbige regnskab.

Fokus vil i forbindelse med onsdagens regnskabsaflæggelsen også være på tal for ordreindgangen og ordrebogen, der ikke var en del af de foreløbige regnskabstal.

Deutsche Börse bød den 27. april 735 kr. per aktie for Simcorp, hvilket var en præmie på 38,9 pct. i forhold til lukkekursen dagen forinden.

Simcorps bestyrelse anbefaler at takke ja til tilbuddet, men bestyrelsesformand Peter Schütze fortæller dog også, at Simcorp som en børsnoteret virksomhed hele tiden er åben over for nye og bedre tilbud.

Derfor vil fokus og spørgsmål i forbindelse med regnskabet også være på muligheden for modbud, der ifølge Danske Bank ses som mindre sandsynligt nu end sidste sommer.

Danske Bank vurderer, at alternative bud kan komme fra konkurrenter, mens der ses begrænset interesse fra kapitalfonde som følge af værdiansættelsen.

Simcorp fastholdt den 27. april forventningerne til 2023 om en omsætningsvækst i niveauet 6 til 11 pct., en vækst i den årlige tilbagevendende omsætning (ARR) på 12 til 17 pct. og en overskudsgrad (EBIT-margin) i niveauet 21 til 24 pct. Alle målt i lokal valuta.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Christian Kromann er adm. direktør for Simcorp. | Foto: Simcorp /pr

Simcorp-topchef: Vi ansætter i ét væk

For abonnenter