ITWatch

Kryptobørs dropper opkøb - bitcoin falder til laveste niveau i to år

Binance har droppet opkøbet af konkurrent, og det betyder store kursfald for bitcion.

Bitcoin er faldet til det laveste niveau i to år. | Foto: Ozan Kose/AFP/Ritzau Scanpix

Kryptovalutabørsen Binance trækker nu i land i forhold til opkøbet af konkurrenten FTX. Det får bitcoin til at falde til det laveste niveau i to år.

Det meddeler Binance onsdag aften ifølge Bloomberg News, efter at selskabet, der er verdens største kryptobørs, tirsdag meldte sig på banen som køber af FTX.com, der ligeledes er blandt de største kryptobørser.

”Vi håbede på at kunne støtte FTX’s kunder med at tilbyde likviditet, men problemerne er uden for vores kontrol eller evne til at hjælpe,” meddeler Binance onsdag.

FTX’s angivelige problemer har skabt bekymring på kryptomarkedet og givet anledning til spekulationer om underliggende problemer for kryptovalutaer. Det fik tirsdag blandt andet bitcoin og etherum til at dykke, hvilket også trak aktiemarkedet ned, og fik analytikere til at tale om et ”minikrak” på kryptomarkedet.

Derudover skal de amerikanske myndigheder ifølge Bloomberg også have FTX i sit søgelys på grund af selskabets håndtering af kundernes midler.

Bitcoin faldt tirsdag op mod 15 pct. og ramte det laveste niveau siden midten af juni omkring 17.500 dollar. Onsdag aften faldt kryptovalutaen yderligere og handles onsdag aften omkring 16.000 dollar. Det er det laveste niveau i to år. Torsdag morgen er kursen 16.600 dollar.

Økonom: Fyringsrunde hos Meta er en naturlig konsekvens

Amerikansk kryptoplatform går i land i Danmark

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs