ITWatch

Lunar må opgive at købe Instabank

På trods af at fristen udløber før midnat, har Lunar nu meddelt, at man ikke vil gennemføre transaktionen.

Foto: PR/Lunar

Lunar Bank har opgivet at købe Instabank, oplyser sidstnævnte fredag aften, hvor fristen for købet udløber ved midnat.

Det skriver Instabank i en meddelelse.

Lunar annoncerede i marts, at banken havde indgået aftale om at købe norske Instabank for cirka 1 mia. kr. Processen er ikke gået som forventet. I maj afviste det norske finanstilsyn opkøb. Lunar fik pålagt et nyt kapitalkrav.

Siden har Lunar meddelt, at det anses det for usandsynligt, at den kan nå i mål inden deadline for opkøbet, og nu er transanktionen droppet.

”Som følge heraf frigives de aktionærer i Instabank, der har udbudt deres aktier, og spærringen af deres aktier vil blive frigivet,” skriver Instabank i meddelelsen.

Den 19. September annoncerede Lunar, at selskabet havde rejst 212 mio. kr. i kapital. Men det har ikke været tilstrækkeligt til at kunne opfylde det yderligere kapitalkrav fra myndighederne, skriver Lunar i en pressemeddelelse.

“Forholdene på markedet har ændret sig drastisk på få måneder, og derfor har Lunar desværre ikke kunne opnå den regulatoriske godkendelse, som er nødvendig for at kunne gennemføre buddet på Instabank. Vi har gjort alt rimeligt i vores magt for at kunne rejse den nødvendige kapital til at opnå det yderligere kapitalkrav og få den regulatoriske godkendelse fra det norske finanstilsyn. Vi er ærgerlige over, at det ikke er lykkedes, da vi ser Instabank som en spændende virksomhed og et godt match,” siger Ken Villum Klausen, der er adm. direktør og stifter af Lunar.

Lunar oplyser til FinansWatch, at man ikke har yderligere kommentarer.

Instabank vil fortsætte med at vurdere situationen og eventuelle næste skridt, der skal tages for at beskytte banken og dens aktionærers interesse.

Lunar vil komme lønforskelle mellem mænd og kvinder til livs

Lunar ville nå en million kunder i år - nu er det skubbet til siden

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs