ITWatch

Flere sigtet for pyramidespil gennem kryptoplatform

11 personer er blevet sigtet for at benytte blockchainplatformen Forsage til at svindle investorer for milliarder af kroner.

Stifterne af kryptovirksomheden Forsage har ifølge SEC benyttet platformen til at bedrive pyramidespil. | Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske børsmyndighed Securities and Exchange Commission (SEC) har sigtet 11 personer for at stå bag omfattende pyramidespil gennem kryptoplatformen Forsage.

Det skriver Finans baseret på en pressemeddelelse fra SEC.

Ifølge SEC har de 11 personer benyttet platformen til at rejse over 2 mia. kr. ved at love investorer kontant gevinst, såfremt de kunne få nye medlemmer ombord på platformen, skriver Finans.

Den amerikanske børsmyndighed har sat navn på fire af de 11 sigtede. Der er tale om stifterne af Forsage, Vladimir Okhotnikov, Sergey Maslakov, Mikhail Sergeev og en kvinde, der går under dæknavnet Lola Ferrari.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.)

Kendt kryptobørs får ny høvding

Mystik om danskeres kryptosats: Nøglepersoner er væk og hjemmeside lukket ned

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs