ITWatch

Kryptoaktier står til smæk efter bitcoins dyk

Det står skidt til for krypto-eksponerede aktier, efter flere kryptovalutaer er raslet ned i værdi.

Foto: Soeren Stache/AP/Ritzau Scanpix

Krypto-eksponerede aktier går en svær dag i møde mandag, efter at prisen på bitcoin er dykket til det laveste niveau i halvandet år.

Hele markedet for kryptovalutaer er under hårdt pres med et fald på 12,7 pct. til 23.952 dollar for bitcoin og 17,2 pct. til 1222 dollar for ethereum efter at fredagens chokerende inflationsdata fra USA fortsætter med at lægge pres på risikoaktiver.

I det amerikanske formarked indikeres Microstrategy, der har investeret flere milliarder dollar i bitcoin, 19,9 pct. lavere, og kryptobørsen Coinbase indikeres 13 pct. lavere.

Andre krypto-eksponerede aktier, herunder Marathon Digital Holdings og Riot Blockchain, der producerer krypto valuta, via såkaldt mining, hvor servere gennemfører besværlige beregninger for at producere bitcoins, bliver trukket med ned i formarkedet med fald på henholdsvis 13 og 14,3 pct.

Bitcoin falder til den laveste værdi i halvandet år

Kryptomarkedet får endnu en omgang drøje hug

Mere fra ITWatch

Mærsk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Mærsk har stiftet i samarbejde med IBM. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Redaktør: Lippert rydder ud blandt bløde svenskere

Ledelsesrokaden i Globalconnect er en hård omgang for de svenske topchefer i det nordiske selskab. Den bløde stil passer formentlig ikke ind i det dansk-ledede selskab, vurderer redaktør for svensk telemedie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs