ITWatch

Banker bliver trækheste i overgang fra NemID til MitID

Onsdag har markeret det formelle startskud til overgangen fra én loginløsning for bl.a. pengeinstitutter og det offentlige Danmark til den kommende. Landets banker har nu omkring trekvart år til at få kunderne flyttet over på den nye løsning.

Michael Busk-Jepsen (th), digitaliseringsdirektør hos Finans Danmark, præsenterede ved et pressemøde onsdag udrulningen af MitID sammen med Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen. | Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Fra i dag åbnes der for sluserne, så mennesker i Danmark kan skifte fra NemID til MitID, når de vil logge ind på eksempelvis netbank og Borger.dk.

Centralt i udrulningen står landets pengeinstitutter. Det er nemlig gennem bankforbindelsen, at de fleste danskere laver skiftet fra den hidtidige login-løsning til den nye. Og Finans Danmark, der er interesseorganisation for den finansielle sektor, står bag MitID sammen med Digitaliseringsstyrelsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Tidlig investor smækkede kassen i for Drugstars: Tidsplan og økonomi skred

Det ville tage længere tid og koste mere end først estimeret at indfri de store ambitioner, som venturefonden Byfounders havde til e-health-firmaet Drugstars, og derfor var fonden – i lighed med Drugstars’ andre tidlige investorer – ikke villig til at stille op med kapital til det nu konkursdømte selskab.

Jim Snabe: Den digitale gevinst bliver større hvis vi skynder os

Dansk Industri fremlægger i dag sine anbefalinger til den danske digitaliseringsstrategi, der kommer i kølvandet på anbefalingerne fra regeringens eget digitaliseringspartnerskab tidligere på måneden. Begge udvalg mener, at det haster med nye visioner for Danmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs