ITWatch

Mastercard vil vinke farvel til magnetstriben på betalingskort

I løbet af de kommende år vil Mastercard udfase den sorte magnetstribe bag på kreditkort.

Foto: Thomas White/Reuters/Ritzau Scanpix

Tiden er så småt løbet fra magnetstriben på kreditkort, og derfor vil Mastercard fra 2024 ikke længere kræve den sorte stribe på bagsiden i de fleste lande, hvor Mastercard udsteder kort. Det skriver flere medier herunder The Telegraph med henvisning til en meddelelse fra Mastercard.

Magnetstriben blev ifølge Mastercard opfundet i 1960'erne og er siden blevet overhalet af bl.a. chip-betalinger og kontaktløse betalinger, ligesom biometriske kort, som baserer sig på eksempelvis fingeraftryk, kan fange an i fremtiden. Altsammen betyder det, at magnetstriber på kort er ved at have udspillet sin rolle.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Tidlig investor smækkede kassen i for Drugstars: Tidsplan og økonomi skred

Det ville tage længere tid og koste mere end først estimeret at indfri de store ambitioner, som venturefonden Byfounders havde til e-health-firmaet Drugstars, og derfor var fonden – i lighed med Drugstars’ andre tidlige investorer – ikke villig til at stille op med kapital til det nu konkursdømte selskab.

Jim Snabe: Den digitale gevinst bliver større hvis vi skynder os

Dansk Industri fremlægger i dag sine anbefalinger til den danske digitaliseringsstrategi, der kommer i kølvandet på anbefalingerne fra regeringens eget digitaliseringspartnerskab tidligere på måneden. Begge udvalg mener, at det haster med nye visioner for Danmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs