ITWatch

Lars Rohde ser to problemer med digitale centralbankpenge i Danmark

Den danske nationalbankdirektør ser ikke noget umiddelbart behov for at indføre digitale centralbankpenge, som man er i gang med flere andre steder. Han ser to primære problemer ved de digitale valutaer. CBS-professor Jan Damsgaard er uenig.

Lars Rohde er direktør for Nationalbanken. | Foto: Jens Dresling

Mens blandt andre den Europæiske Centralbank, Federal Reserve i USA og People's Bank of China allerede er i fuld gang med at se på muligheden for digitale centralbankpenge, er der ikke nogen initiativer på vej i Danmark.

I et interview med Udenrigs, der er Det Udenrigspolitiske Selskabs magasin, giver Lars Rohde, direktør for Nationalbanken, en forklaring på, hvorfor Danmark ikke er blandt de 80 pct. af verdens centralbanker, der ifølge Bank of International Settlements er i gang med at eksperimentere med digitale centralbankpenge.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

It-leverandør kritiserer offentlige indkøb

Det offentlige er for dårlige til at leve op til deres egne intentioner om at foretage grønne indkøb, mener flere virksomheder, der i følge dem selv står klar med produkterne.

Bæredygtighed mangler i offentlige udbud

Der er langt mellem ord, der lægger sig op ad bæredygtighed, i de offentlige udbud, mener en ph.d.-forsker, der i et projekt er ved at under søge de offentlige indkøb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs