ITWatch

Sydbank anbefaler et "hold" på aktier fra fintech-virksomhed

Sydbank anbefalder, at man holder på sine aktier i Simcorp. Virksomheden står over for gode vækstmuligheder, vurderer banken.

Foto: Simcorp/PR

Simcorp er en relativt dyr aktie, men står også over for gode vækstmuligheder, vurderer Sydbank, der netop har indledt dækning af aktien med anbefalingen "hold".

"Værdiansættelsen af Simcorp-aktien vidner om selskabets teknologiaktiestatus. Den er dyr – selv henset til selskabets attraktive vækstkarakteristika og en yderst skalerbar forretningsmodel med høj driftsmæssig gearing," skriver analytiker Per Fogh i et notat.

"På kort sigt betragter vi det dog som svært for Simcorp at indfri den rentabilitetsfremgang, som den aktuelle værdiansættelse afspejler, og det efterlader begrænset rum for yderligere kursstigninger," fortsætter han.

Portefølje- og administrationssystemet Simcorp Dimension udgør cirka 90 pct. af omsætningen og er primært henvendt til større kapitalforvaltere med over 10 mia. dollar under forvaltning. Det kan skræddersys og sælges på abonnementsbasis, hvor kunderne løbende betaler for adgang til systemet.

Det samlede markedspotentiale for systemet er omkring 1300 kapitalforvaltere, og med de nuværende 200 Dimension-kunder har Simcorp en markedsandel på cirka 16 pct., konstaterer Per Fogh.

Vækstmuligheder i USA

Cirka 40 pct. af verdens største formueforvaltere er beliggende i Nordamerika, hvor Simcorp ifølge Sydbank har gode vækstmuligheder.

"Simcorp drager efter vores vurdering fordel af selskabets relativt høje investeringsniveau i produktudvikling, og vi ser derfor Simcorp stå stærkt i konkurrencen om de største kapitalforvaltere i blandt andet Nordamerika. Vi forventer dermed også, at Simcorp kan øge selskabets markedsandel på det nordamerikanske marked fra de nuværende 7 pct. væsentligt i de kommende år," lyder vurderingen.

Lange beslutningsprocesser hos kunderne og tidskrævende implementering er modsat en udfordring i forhold til Simcorps vækst. Desuden lægger høje udviklingsomkostninger låg på indtjeningen, om end det er nødvendigt, hvis Simcorp skal fastholde sin position blandt kapitalforvalterne, vurderer Sydbank.

Simcorp falder onsdag middag 0,7 pct. til 781 kr. Simcorp handles dermed til en estimeret P/E på knap 42, hvilket betyder, at investorerne betaler knap 42 kr. per estimeret indtjeningskrone i 2021, vurderer Sydbank.

Nexcoms finansdirektør køber aktier

Bestyrelsesmedlemmer køber Simcorp-aktier

Avismillionær sår tvivl om opbakning til ejerskifte i kriseramt fintechselskab 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs