ITWatch

Endnu et fintechselskab får hvidvaskpåbud af Finanstilsynet

Finanstilsynet har fundet anledning til to tilsynsreaktioner efter at have været på inspektion hos platform, der tilbyder handel med virtuelle valutaer.

Foto: Lars Krabbe/IND

Coinify, der tilbyder handel med virtuelle valutaer gennem en handelsplatform, har fået to påbud, efter at Finanstilsynet har været på inspektion.

Dels skal man revidere sin risikovurdering, så den i "tilstrækkelig grad identificerer og vurderer risikoen for, at virksomheden bliver brugt til hvidvask og finansiering af terrorisme."

Dels skal man sikre, at den hvidvaskansvarlige godkender politikker, kontroller og forretningsgange.

"Finanstilsynet vurderer, at virksomhedens iboende risiko for at blive brugt til hvidvask eller finansiering af terrorisme er normal til høj vurderet i forhold til gennemsnittet af finansielle virksomheder i Danmark," skriver tilsynet.

"I vurderingen har Finanstilsynet særligt lagt vægt på, at virksomheden har en simpel forretningsmodel uden mulighed for, at virksomhedens kunder kan have indeståender i virksomheden. Omvendt består virksomhedens kundeportefølje udelukkende af distancekunder, og virksomhedens tjenesteydelser er egnet til hvidvask og terrorfinansiering."

Tidligere på måneden fik en anden lignende platform også påbud, og dermed er det et område, som Finanstilsynet har i øjeblikket har fokus på.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.)

Medie: KPMG var revisor for mistænkelig fond i Wirecard-sag

Fintechselskaber roser Finanstilsynet for tilsyn med nye tjenester

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger