ITWatch

Milliardregn over svensk fintechselskab

Svenske Klarna lander 650 mio. dollar i ny risikovillige kapital og bliver dermed et af verdens højest værdiansatte fintechselskaber.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Med en kapitalindsprøjtning på 650 mio. dollar – svarende til 4 mia. kr. – fortsætter det svenske fintechselskab Klarna med at vokse i værdi.

Investeringsrunden betyder, at selskabets samlede værdiansættelse nu lyder på 10,65 milliarder dollars, hvilket gør Klarna til det den højest valueret private fintech i Europa og nu den 4. højeste på verdensplan, lyder det i en pressemeddelelse.

Pengene kommer fra investorer som Silver Lake, BlackRock, HMI Capital og Singapores statslige venturefond GIC.

"Klarna-teamet er beæret over at byde sådanne investorer i verdensklasse velkommen til at støtte vores mission om at blive verdens foretrukne måde at shoppe på," udtaler adm. direktør og medstifter Sebastian Siemiatkowski i meddelelsen.

Klarna blev grundlagt i 2005 og er i dag tilstede på markedet i 17 lande. Selskabet tæller over 3000 ansatte og har ifølge Klarna selv en markedsandel på 10 pct. i Nordeuropa. Siden 2010 har investorer som Sequoia Capital Bestseller Group, Permira, Visa, Atomico, Ant Group og Silver Lake skudt penge i Klarna.

Coronakrise rammer fintechfirmaer på flere fronter – men kan blive en fordel på sigt 

Underskud vokser hastigt hos fremtrædende fintechselskaber 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs