ITWatch

Trods offensive udmeldinger: Nu kuldsejler Facebooks Libra-projekt muligvis

Fra it-giganten Facebook lyder det nu, at man ikke kan garantere, at kryptovalutaen Libra overholder tidsplanen og ej eller, om Libra overhovedet realiseres.

Foto: Dado Ruvic / Reuters / Ritzau Scanpix

Facebook og 26 andre deltagere i det nye Libra-projekt – en kryptovaluta med planer om lancering næste år – er ikke længere sikker på, at kryptovalutaen overhovedet kommer på markedet.

Det skriver CNBC med henvisning til Facebooks egne udmeldinger om projektet i it-gigantens seneste halvårsregnskab.

Selvom Facebook fortsat håber på at kunne lancere kryptovalutaen i første halvdel af 2020, så lyder det nu fra stifter Mark Zuckerberg & Co, at man har mødt megen modstand fra myndigheder og regulatorer i forhold til Libra-projektet.

"Markedets accept af en sådan valuta er underlagt betydelig usikkerhed. Som sådan kan der ikke være nogen garanti for, at Libra eller de tilknyttede produkter og tjenester vil blive gjort tilgængelige inden for en overskuelig fremtid eller overhovedet. Vi har ikke en stor erfaring med digitale valutaer eller blockchain-teknologi, hvilket kan have en negativ indflydelse på vores evne til at udvikle og markedsføre disse produkter og tjenester med succes," lyder det fra Facebook ifølge CNBC.

Over for FinansWatch sagde iværksætteren og finansmanden Lars Seier Christensen, der selv er på vej med et stort blockchainprojekt, i sidste uge, at han ser en risiko for, at Libra-projektet ikke bliver til noget, og at han tvivler ligeledes på, at Facebook og de øvrige partnere, heriblandt Visa og Mastercard, kan overholde den udmeldte tidsplan.

Denne artikel er leveret af ITWatchs søstermedie FinansWatch.

Facebook snart klar til at lancere pengeoverførsler i beskedtjeneste 

Lars Seier ser problemer for Facebooks kryptovaluta: "Der er stor risiko for, at projektet ikke bliver realiseret" 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs