ITWatch

Nethandlen fylder rundt i Danmark

I dag er det 20 år siden, at dankortet for første gang blev brugt til at handle på nettet herhjemme.

Foto: PR

Fredag 9. april 1999 var en mærkedag. Dengang købte Peter Max, adm. direktør for PBS, det senere Nets, en buket blomster hos Interflora over nettet med et dankort.

Det var første gang, at nethandel med et dankort fandt sted, hvilket var resultatet af en ændring i betalingsloven.

Det varslede samtidig et markant skifte i danskernes indkøbsvaner. I dag, 20 år senere, er køb over nettet blevet hverdag for mange. Sidste år udgjorde nethandler cirka 10 pct. af alle transaktioner med dankort, oplyser Nets i en pressemeddelelse.

"Dankort har siden introduktionen som betalingsmiddel på nettet været med til at drive den udvikling, der har gjort Danmark til et af de mest digitale samfund i verden. Ikke mindst i forhold til nethandel, hvor vi har set en eksplosion, siden de første transaktioner med Dankort blev gennemført for 20 år siden," udtaler adm. direktør Niels Ralund for Foreningen for Dansk Internethandel, FDIH, i meddelelsen.

Siden brugen af betalingskort over nettet begyndte i 1999, er mængden vokset støt år for år. I 1999 blev der gennemført 87.688 køb med Dankort. Til sammenligning var det samlede antal 128,1 mio. transaktioner i 2018.

Nets vil have betalingskort til at afsløre alder

Chef hos Nets skifter til advokathus

Sådan forklarer Nets-direktør et ikke prangende regnskab

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger