ITWatch

Nets-toppen kan have tjent stort på markedsmisbrug

Nets er under anklage for at have misbrugt sin dominerende position. Hvis det er tilfældet, har det manipuleret Nets' værdi og dermed forgyldt selskabets top, vurderer lektor.

Foto: Sebastian G. Brandenhoff

Hvis Konkurrencerådet får medhold i, at betalingsformidleren Nets i perioden 2012 til 2016 har misbrugt sin dominerende position på markedet for kortindløsning, kan det have haft betydning for selskabets markedsværdi og dermed også Nets-toppens milliongevinst.

Det skriver Finans.

Da Nets blev børsnoteret den 23. september 2016, forgyldte det en række Nets-medarbejdere, der havde del i selskabets meget omtalte incitamentsprogram. Alene adm. direktør Bo Nilssons aktier stod til en værdi af 585 mio. kr., men selskabet kan altså på det tidspunkt have opnået en værdi som følge af konkurrencebegrænsende aftaler.

Det mener Jonas Hedman, lektor på Institut for Digitalisering på CBS med speciale i betalingsselskaber.

"Ethvert selskab forsøger jo at fremstille sig selv på den bedst tænkelige måde. Det er helt naturligt. Men hvis det foregår på en måde, der bevidst manipulerer med markedsværdien, så ser det jo mildt sagt lidt fishy ud," siger han til Finans.

Nets ønsker ikke at kommentere sagen.

Nets risikerer millionbøde for markedsmisbrug

Kokurrencerådet politianmelder Nets-selskab

Mere fra ITWatch

Investor om digital sundhed: Al fornyelse og vækst de kommende år kommer herfra

Men en tocifret millioninvestering i det digitale sundhedskontor Dawn Health har Lars Marcher, den tidligere Ambu-topchef, nu investeret i fire selskaber dedikeret til digital sundhed. Coronapandemien har pustet til en trend mod digitale sundhedsteknologiske løsninger, der kun kommer til at stige de kommende år, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs