ITWatch

Nets-toppen kan have tjent stort på markedsmisbrug

Nets er under anklage for at have misbrugt sin dominerende position. Hvis det er tilfældet, har det manipuleret Nets' værdi og dermed forgyldt selskabets top, vurderer lektor.

Foto: Sebastian G. Brandenhoff

Hvis Konkurrencerådet får medhold i, at betalingsformidleren Nets i perioden 2012 til 2016 har misbrugt sin dominerende position på markedet for kortindløsning, kan det have haft betydning for selskabets markedsværdi og dermed også Nets-toppens milliongevinst.

Det skriver Finans.

Da Nets blev børsnoteret den 23. september 2016, forgyldte det en række Nets-medarbejdere, der havde del i selskabets meget omtalte incitamentsprogram. Alene adm. direktør Bo Nilssons aktier stod til en værdi af 585 mio. kr., men selskabet kan altså på det tidspunkt have opnået en værdi som følge af konkurrencebegrænsende aftaler.

Det mener Jonas Hedman, lektor på Institut for Digitalisering på CBS med speciale i betalingsselskaber.

"Ethvert selskab forsøger jo at fremstille sig selv på den bedst tænkelige måde. Det er helt naturligt. Men hvis det foregår på en måde, der bevidst manipulerer med markedsværdien, så ser det jo mildt sagt lidt fishy ud," siger han til Finans.

Nets ønsker ikke at kommentere sagen.

Nets risikerer millionbøde for markedsmisbrug

Kokurrencerådet politianmelder Nets-selskab

Mere fra ITWatch

Professorer opfordrer Nets til at sælge MitID-forretning til danske købere

Nets bør sælge NemID og MitID til danske operatører, fordi der er tale om kritisk infrastruktur, lyder det fra to professorer, efter at området for digitale signaturer har fået et til-salg-skilt på hos betalingsselskabet. Digitaliseringsstyrelsen understreger, at en mulig køber skal have geografisk placering i Danmark.

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs